Citroën : uitvallen hdi motor

Wij hebben een jumpy in onze werkplaats staan met het volgende probleem: wanneer men met de wagen op de autosnelweg tegen een snelheid van 120 km per uur rijdt en er is een felle regenbui valt de motor plots zonder reden uit. Na ongeveer vijf minuten kan de wagen zonder prbleem worden gestart. Bij droog weer is er geen enkel probleem. We hebben de auto laten
uitlezen bij citroën en er werd geen foutcode gevonden. We hebben reeds het vliegwielsensor vervangen, maar zonder resultaat. Weet iemand hier raad mee?

kristof6402

Geplaatst door kristof6402 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Elektro kleppen van EGR kunnen nat worden tijdens de regenbui en dan gebeuren er heel vervelende dingen zoals geen vermogen of uitvallen. We hebben ooit eens zoiets met een peugeot 806 hdi gehad.

Grietje (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk ook eens of er geen water via de luchtfilter binnenkomt dit gebeurt ook vrij regelmatig.

wullumpie (0) PRO, 18 jaar geleden

Demonteer de motorkabelboom die in die plastic kabelgoot ligt en controleer hem op slijtsporen van de kabelgoot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Overig of stel zelf een nieuwe vraag.