Citroën C2: Valt steeds uit bij stationair draaien (file, in de stad, enz)

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1i

Ik heb een Citroen C2 uit 2007 waarbij de motor regelmatig uitvalt bij het intrappen van de koppeling voor een stoplicht, in een file, in de stad, enz. Niet alleen bij het intrappen van de koppeling zelf, maar soms ook na een tijdje tijdens het wachten met ingetrapte koppeling. Soms lijkt dat tijdens het terugvallen van het toerental (tijdens het uitrollen voor een rood stoplicht bijvoorbeeld), hij voorbij het stationair toerental terugvalt, en hem daarna niet meer 'omhoog krijgt' naar het stationair toerental.

Ik heb inmiddels de auto uit laten lezen; geen foutmeldingen. Tevens heb ik tot 2 keer toe het gasklephuis laten schoonmaken. Ik was in de veronderstelling dat het klepje misschien vies was, waardoor hij niet opent/sloot bij de omschakeling van rijden naar stationair.

Weet iemand wat het probleem is of hoe ik het kan verhelpen? De garage heeft geen idee...

Daan_26

Geplaatst door Daan_26 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

"De garage heeft geen idee..." Tjee, dan wordt het moeilijk....

Ik neem aan dat ze naar de stappenmotor hebben gekeken.? Stationair regeling.

Daan_26 (0), 9 jaar geleden

Hij kon wel iets vervangen, maar dat zou 500 euro kosten. Zou het dan over de stappenmotor kunnen hebben?

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Zou zeker kunnen, maar dat doe je niet als je geen idee hebt.!? Er zal toch een reden zijn wanneer ze je 500,- voorrekenen.
Heb je dan niet gevraagd, wat ze in gedachten hadden?

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Is dit een dealer?.

STIP911 (10) PRO, 9 jaar geleden

zit geen stappenmotor op, er zit een elektronisch gasklephuis op. bij de dealer uit laten lezen, vragen naar een update. anders tempratuursensor vervangen, klinkt raar. is een advies.
en die 500 euro ik denk dat jou garage het gasklephuis wil vervangen!

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

En Daan ?? Als iets verder gekomen ?

LoesAMS (0), 8 jaar geleden

Beste Daan,

Ook ik heb een Citroën C2 uit 2007 en had er nooit problemen mee, totdat de distributieriem drie weken geleden tijdens het rijden kapot ging bij een km-stand van 110.000. Alles in de motor is nu in principe weer in orde, maar als ik de koude motor start slaat hij eerst twee á drie keer af door te laag toerental. Wanneer de motor is opgewarmd slaat hij overigens niet meer af.

De garage (geen Citroën-dealer) dacht dat het lag aan de Lamdasonde (in de katalysator) dus heeft deze vervangen. Dit bleek niet het directe probleem, er zijn geen foutmeldingen meer (voor het vervangen van de lamdasonde wel), maar de auto slaat nog steeds af bij het starten met een koude motor.

Ik ben benieuwd of je al meer weet en of mijn verhaal je wellicht kan helpen met het uitsluiten van mogelijke problemen.

Succes en graag tot horens!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C2 of stel zelf een nieuwe vraag.