Citroën C5: Ventilator werkt alleen op max

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9 HDI

Beste Leden,

De aanjager van mijn citroën c5 werkt alleen op de maximale stand. De overige standen reageren niet. Ik denk zelf dat er iets mis is met de bedrading. Ik heb zelf het plastic deksel onder de ruitenwissers verwijderd om bij de ventilatiemotor te komen, maar daar kon ik zo niet bij.
weet een van jullie waar ik het beste kan kijken. of heeft het misschien met iets anders te maken?

citroenc5

Geplaatst door citroenc5 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

Beste Kamil,

de ventilatormotor zit boven de pedalen maar draait wel op volle toeren en is dus niet stuk. De fout zit hem in de aansturing en ik denk dat het de module van de kachelweerstand is; meestal doet de aanjager het dan juist niet meer maar kan vanwege intern doorbranden ook dit effect geven. De module is bereikbaar door in de passagiersvoetenruimte het zijpaneel van de middenconsole te verwijderen. Paneel zit geklikt maar ook vast met 1 of 2 torxjes. Module is bruin van kleur. Mocht deze toch goed zijn dan is de schakelaar van de ventilator op de middenconsole defect (maar dat verwacht ik niet).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.