Citroën C5: c5 trilt in stuur 120km/h

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

trilt in het stuur tussen de 110 en 130 km/h boven deze snelheid gaat het weer weg. Nieuwe banden vredestein geprobeerd en 3 x uitgebalanceerd zelfs een keer onder de auto maar niet geholpen. Nu 4 nieuwe banden van michelin (geen hoogteslag) maar trilt nog . Dit voell je ook een klein beetje in je benen.Auto trekt wel iets naar rechts. 127.000 km gelopen.Het nieuwe model velg zit er op (verzonken gaten) en conische bouten.Als ik de koppeling intrapt bij deze snelheid dan trilt ie nog steeds. Het lijkt wel dat als je gas geeft en dan het gas weer los laat dat het dan iets erger word. Dus in belaste toestand iets minder trillen in stuur.
Is er misschien een c5 kwaal

hagro

Geplaatst door hagro (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

een kardan?

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

fusee/stuurkogels iets speling? aandrijfas? draagarm rubbers? kromme velg?

zo als je ziet kan het aan veel liggen..

hagro (0), 16 jaar geleden

ja inderdaad , maar is het een en ander te testen of speling te zien als ik hem op de brug zet. Of is het gewoon een kwestie van vervangen?

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

nee, veel is te controleren...

kogels zijn indd op de brug te controleren, net als draagarm rubbers, een kromme velg moet ook wel te controleren zijn op een goed balanceer apparaat...en de aandrijfassen zijn iets moeilijker te controleren, beste is deze te demonteren en controleren op speling/zware punten.

hagro (0), 16 jaar geleden

Misschien dat er meer c5 rijders zijn die problemen hiermee hebben.

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

www.citroenforum.nl

hier zou je eens kunnen kijken..

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

vroeger kwam het veelvuldig voor bij de c5 maar na het vervangen van de velgen zijn problemen op dit gebied bijna geheel verdwenen soms moeten ze nog aan de wagen gebalanceerd worden maar dat zijn de hardnekkige gevallen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.