Citroën Berlingo: verbruik op g3

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4

hallo,ik heb net een berlingotje gekocht van 1997 op g3 maar nu heb ik eens uitgerekend wat deze auto verbruikt op woon werk verkeer ik schrok me kapot.namelijk 1 liter op 5 km dit kan toch niet normaal zijn heeft iemand misschien een idee waar dat aan kan liggen?????afstelling of zo want ik meende dat zon berlingotje 1.4 makkelijk 1:9/ 1:10 moet halen...en weet misschien iemand waar in limburg ik terecht kan om deze eventueel te laten afstellen gr peter.

peter8735

Geplaatst door peter8735 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoe heb je dit berekend?

De juiste methode is, de helemaal vullen. Dagteller op nul zetten. Rijden tot tank bijna leeg is. Dan de tank terug opvullen. En de liters en bijbehorende stand van je dagteller noteren. Met deze waarden bereken je je verbruik.
Doet dit dan nog een paar keer en neem het gemiddelde van de verschillende metingen. Pas dan heb je een juist resultaat.

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,
even reactie op je mail. Je zegt, ik heb gereden tot de tank weer bijna leeg is. Dat is eigenlijk geen goed basis om het verbruik op te meten. Na die 150km die je aanhaalde had je beter de tank gevult en kijken hoeveel er weer in kon. Dan pas heb je juiste resultaten.
Alhoewel je er toch moeilijk zover naast kan zitten... 1 op 5 is toch erg veel. (tenzij je echt continu alles op alles zet).
Maar ik zou er toch even voor zorgen dat je een betrouwbare verbruiksmeting hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.