Citroën C5: vreemd irritant geluid

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Mijn c5 rijd goed en de automatische bak schakelt goed. Alleen sinds enige tijd hoor ik als ik gas terug neem links voorin een soort hol schreeuwerig geluid. Dit hoor ik niet als ik optrek en gewoon rijd. laat ik mijn gas los en bij elke snelheid hoor ik het. Hij heeft 162000km gereden en de distributieriem moet worden vervangen. Mijn vraag is: kan de riem met rollers en de waterpomp dit geluid maken? Of de dynamo, pomp v/d stuurbekrachtiging of de brandstofpomp? Misschien is er iemand die mij kan helpen?

piet3892

Geplaatst door piet3892 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 12 jaar geleden

via dit medium is het echt niet mogelijk geluiden op te sporen
het geluid in kwestie kan men het best beoordelen in de werkplaats

piet3892 (0), 12 jaar geleden

Ik ben bij garages geweest. Deze geven diverse uiteenlopende reacties. 1e brandstoppomp vernieuwen, 2e aut. versn.bak reviseren, geleiderol van distributieriem, dynamo of pompstuurbekrachtiging. Versn.bak is het niet want in zijn vrijloopstand doet ie het nog. vandaar de vraag op ons forum.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.