Citroën Xsara: waterlekage bijreiderskant xsara break

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb sinds een paar maanden een goed uitziende xsara break maar heb echter nu een nadeel gevonden.
Als de auto gewoon geparkeerd staat en het gaat regenen dan word de vloer aan de bijrijders kant nat erg nat.
nu na lang zoeken denk ik dat het via het vintalatiesysteem binnenkomt maar weet het niet zeker test gedaan met tuislang maar dan zie ik geen water, kan iemand mij misschien helpen of de gouden tip geven ik zou er zeer dankbaar voor zijn.

Tjalling73

Geplaatst door Tjalling73 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

esther7 (0), 17 jaar geleden

hoi tjalling, wij hebben zeer waarschijnlijk hetzelfde probleem met onze xantia break, volgens de garage is het een veel voorkomend probleem met de break. oorzaak bij hun ook niet bekend.
wij hebben de achterramen al dichtgekit maar ook dat heeft niet geholpen. bij nader onderzoek blijkt de slang waar de bedrading doorloopt van de achterklep naar de binnenkant van de auto, in de goot, los te zijn aan de linkerkant. het water loopt namelijk achter de plasticafscherming aan de binnenkant van de achterklep langs, het drupt dan langs de binnenkant van de kofferbak, daar wordt de mat helemaal volgezogen met water, vervolgens loopt het over onder de achterbanken (je kunt het horen klotsen) en als ook dat vol staat loopt het bij de voeten van de gene die achterin zit. vooral met het vele water van de afgelopen dagen staat er dan een flinke plas in de auto.
ik ga deze week naar de garage om de slang vast te laten zetten, hoop dat het dan opgelost is. ben benieuwd of deze slang bij jullie ook los zit. laat even weten.
groet Esther

vtr123 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk Is De Lekkage Afkomstig Van Het Portier.de Folie Tussen Portier En Bekleding Is Stuk.gr Vtr

Tjalling73 (0), 17 jaar geleden

Lekkage komt inderdaat via het ventielatiekanaal.
1 maal afvoer verstopt onder de moterkap hiervoor ruitenwissers demonteren kunstof kap die voor het raam zit ook verweideren.
dan zit er aan de beirijderskant onder de moterkap een kunstof kap die zit vastgekit hieronder bevind zich de inlaat van de luchttoevoer en daar zit ook een waterafvoer zit deze verstopt kan het zich voor doen als de kap die er bover zit niet waterdischt is dat er water in ghet ventielatiekanaal loop.
dan loopt het waterover de ventielatiemoter waar aan de onderkant daarvan weer een afvoer zit deze kan ook verstopt zitten dan komt dus het probleem dan loopt het water via het ventielatiekanaal naar het pollenvilter en zo de auto in.
Ik heb zit alles schoon en droog gemaakt en weer gemonteerd daarna weer met veel water nagespoeld bleef droog.
nu hopen dat het een hele dag gaat regenen en dat de auto dan ook droog blijft.

Tjalling73

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.