Citroën Xm: XM V6 houdt in bij acceleren

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: ES9J4 V6

Hallo,
Mijn XM heeft het probleem dat hij bij warme motor slecht accelereert tot 2000 tpm. Veel inhouden, af en toe ook ploffen. Boven 2000 tpm geen/weinig problemen meer. Effect is op benzine zowel als op gas (Prins G3) aanwezig. Gas- noch benzinecomputer geeft storingscode bij uitlezing. Bobine is inmiddels vervangen, geen effect. Bougies vervangen ook niet. Wat kan dit zijn?

Jan van Tiggelen

Geplaatst door Jan van Tiggelen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën XM? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

kan zijn bougiekabels of verdeelkap maar kan ook iets te maken hebben met motortemp en comp.
wat geeft een viergastester voor uitslag aan bij deze toerentallen is dan alles in orde

Jan van Tiggelen (0), 16 jaar geleden

Bougiekabels zijn besteld! De viergastester gaf een te hoog percentage CH aan; de lambdaregeling werkte wel goed.

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik verwachte al dat ch waarde te hoog is dat betekent slechte verbranding je kan ook nog werken met een brandstof toevoeging om het resultaat te verbeteren en de injectoren te reinigen

Jan van Tiggelen (0), 16 jaar geleden

Bougiekabels zijn vervangen, maar zonder resultaat. Soms doet ie het goed, soms houdt hij sterk in en klinken er ook plofjes (in de uitlaat?). De hele ontsteking is nu inmiddels dus vervangen. Wat kan het nog anders zijn??

Jan van Tiggelen (0), 16 jaar geleden

Het raadsel is opgelost: de verbindingshulzen tussen de bobine (die direct op de drie voorste bougies ligt) en de bougies waren doorgeslagen. Vervangen en hij loopt weer als een zonnetje! O ja, voor de liefhebbers heb ik nog wat hele goede tweedehandse ontstekingsonderdelen te koop (bobine, set bougiekabels, MAP-sensor).
Bedankt voor het meedenken!
Groeten, Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën XM of stel zelf een nieuwe vraag.