Citroën Xsara: Xsara 1.6 slaat af op gas

Bouwjaar: 1998

Mijn auto slaat af op gas. Als ik bijv. van de snelweg afkom, waarbij ik mijn snelheid moet minderen, slaat ie af in de bocht. Of na een kwartier rijden op de snelweg slaat hij ook af. Eerst verlies ik vermogen, ook al trap het gaspedaal in, waarna de motor stil valt. Het gekke is dat het op sommige dagen, de hele dag, probleemloos rijdt op gas. Als ie op gas afslaat en ik schakel over op benzine en na een kwartier weer terugschakel op gas, kan ik meestal wel een uur door blijven rijden op gas. Schakel ik over op benzine en na 1 minuut weer over op gas dan slaat ie meteen af. Bovendien maakt de uitlaat een tuffend geluid.

Ik heb de bougies en de gasverdamper laten vernieuwen en de kleppen zijn ook opnieuw afgesteld. Tevens is de massakabel naar de computer vernieuwd en nu rechtstreeks op de accu aangesloten. De auto heeft pas een grote beurt gehad.

Kortom, het probleem is niet verholpen na bovenstaande ingrepen. Op benzine rijdt de auto perfect, maar op gas laat ie het tot nu toe afweten. Heeft iemand een idee wat er aan de hand is? Ik wordt ook moedeloos van mijn monteur / reparateur. Die heeft ook al geadviseerd om de gastank eruit te gooien, maar daar ben ik het niet mee eens.

maloo

Geplaatst door maloo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dongstra (0), 18 jaar geleden

Bij een soortgelijk probleem heeft de citroëngarage de stappenmotor van de verdamper opnieuw afgesteld. Deze bleek uit de pas te lopen met o.a. het afslaan van de motor op rotondes tot gevolg.
Succes
JD

maloo (0), 18 jaar geleden

Hoi JD,

bedankt voor je reactie. Ik laat dit controleren, hoewel de verdamper compleet is vernieuwd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.