Citroën Xsara: xsara coupe 1.6i 1999 start warm slecht

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Mijn xsara (automaat) start slecht als ik er een tijdje mee gereden heb, en wil daarna weer starten om weg te rijden.Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft, toerental motor komt niet hoger dan 600 rpm,als ik voor een verkeerslicht stil sta vaker niet hoger dan 200 rpm (slaat niet af en motor draaid netjes rond ).Tevens schommelt de kvs temperatuur tussen de 90-105 graden celsius. (nieuwe thermostaat zit er in)Wordt wel terug gekoeld naar 90 graden, maar dit gaat langzaam. Kan het zijn dat de temperatuur sensor defect is o.i.d.? Ik heb hem doorgemeten en gaf een waarde van 2.4 ohm aan.(deze heb ik gemeten op de plek waar hij is ingebouwd).Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?De xsara loopt verder echter perfect.
alvast bedankt voor de moeite.

vixie

Geplaatst door vixie (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

andreas08 (0) PRO, 8 jaar geleden

ik hoop dat het koelsysteem goed ontlucht is
capaciteitstest koelsysteem uitvoeren
uitlezen op storingen en controle parameters motorcomputer

vixie (0), 8 jaar geleden

hoeveel ontluchtings- plekken zijn er dan?Ik weet er twee, 1 op de radiateur, en 1 op de slang die naar de kachelradiateur gaat

ronjo (0), 8 jaar geleden

nummer 3 op thermostaathuis.

vixie (0), 8 jaar geleden

waar zit die dan precies op het thermostaathuis?het betreft een 1.6i (1999)

vixie (0), 8 jaar geleden

bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.