Dacia Sandero 2010: Motorkoeling

Bouwjaar: 2010, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K7J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 53

Sinds de laatste tijd loopt de motor temperatuurtuur hoger op.
Normaal 2 streepjes en nu 4 streepjes. De indicatie loopt per 2 streepjes op. De koelventilator zou m.i. dan moeten inschakelen ? De airco werkt normaal. Vandaag het volgende geprobeerd. De stekker van de motor temperatuur sensor losgekoppeld en met een draadje de stekker doorverbonden.
Resultaat de koelfan gaat draaien en blijft een tijdje nadraaien na het uitzetten stuurcontactskleutel. Maar heb nu geen temperatuur indicatie streepjes meer. De omschakeling van benzine naar lpg werkt niet meer. En na een tijd gaat het temperatuur thermometer lampje flikkeren. Dus oververhitting motor ? Welke opties zijn er verder om de normale twee streepjes temperatuur terug te krijgen, wat mij nu enkel lukt door de verwarming op hoog te zetten met de binnenventilator op hoog ? Koelwater thermostaat wellicht ? Gr. Ferry

MEGEN

Geplaatst door MEGEN , lid sinds 7 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Zit er genoeg koelvloeistof in het systeem ?
Circuleert het tankje mee , zo nee ontluchting niet in orde.
Is hij ook daadwerkelijk te warm , is de koelwater temperatuur gemeten ?

MEGEN, 7 maanden geleden

Ja koelvloeistof is genoeg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Sandero of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.