Dacia Logan MCV 2007: Piepend/knarsend geluid bij versnellen/vertragen in lage versnelling

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K7M F7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 64

Als je in de 1e/2e versnelling langzaam rijdt en het gas indrukt/loslaat ontstaat er een piepend/knarsend (beetje alsof 2 ijzeren dingen tegen elkaar aan schuren) geluid. Ik heb al gekeken, en het ontstaat dus als de motor beweegt onder belasting. Het lijkt me dus aan de ophanging te liggen. Is dit op te lossen met wat smeermiddel (en zo ja, waar)? Of moet er echt een specialist naar de motor/koppeling/versnellingsbak ophanging naar kijken? Het is al een oude wagen met een veelbewogen leven achter de rug, dus heel veel wil ik niet aan reparatiekosten betalen.

Chielvincenten

Geplaatst door Chielvincenten (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia LOGAN? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (990) PRO, 3 jaar geleden

Als je de auto op handrem zet en dan de koppeling op laat komen met de auto in de versnelling , motor niet af laten slaan , kun je het geluid dan reproduceren , zo ja dan kun je met 2 man het wel vinden .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia LOGAN of stel zelf een nieuwe vraag.