Dacia Sandero 2012: Slechte start

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4F F7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Dacia 2012 lpg start altijd wel maar laatste maanden slecht/ matig op zowel benzine als gas. 162000 km gelopen. Injectoren, bougies, gasfilter goed.
Gister niet meer goed op gas rijden. Motorstoring in display. Auto gaat schokken. Als hij warm is gaat het beter. Op benzine gaat het ietsje beter.

Starten zonder gas geven. Geef je gas dan smoort de motor. Wat zou het euvel zijn?

jm5460

Geplaatst door jm5460 , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Klepspeling al eens gecontroleerd ?
Wat geeft hij aan als storing ? Zou anders eerst eens het storingsgeheugen uitlezen met dealer apparatuur en van daaruit verder.

jm5460, 4 maanden geleden

Dank voor reactie.
Kleppen zijn gesteld in garage. Motorstoringlampje brandt niet meer. Toch is start niet optimaal. Is er nog een stap te zetten?

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Injectorreiniger bij een kwart tank brandstof en een flink eind op alleen benzine rijden.

check

Beste antwoord, geplaatst door jm5460, 3 maanden geleden

Dank voor info
Garage oa kleppen gesteld
Was niet de oplossing. Startte wel beter. Motorblok lampje uit. Maar niet helemaal goed. Gasklephuis vervangen. Nog niet helemaal in orde. Daarna sensor op klepdeksel
Vervangen. Start nu prima.

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Mooi bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Sandero of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.