Daewoo Tacuma 2004: Bobine blijft stuk gaan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: A16DMS, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Hallo,

Ik heb in Mei deze Tacuma gekocht van een particulier. Na 300 km motormanagement lampje aan. Auto uitgelezen, probleem met nokkenas sensor. Vorige eigenaar heeft vermoedelijk storing gewist en is onbereikbaar. Toen ik meneer ontmoette bij een rij garages had wellicht al een belletje moeten gaan rinkelen, helaas. Wat ook wel bijzonder was, is dat er een oude bobine in het dashboard kastje lag..

In eerste instantie de codes gewist om te kijken of het een eenmalig probleem was. Daarna begon de auto uit te vallen direct na het starten, hierna startte de auto gewoon en bleef lopen. nokkenas sensor vervangen, en de auto bleef uitvallen direct na het starten. Hierna ook nog de krukas sensor vervangen en toen startte de auto helemaal niet meer. De bougies van de middelste 2 cillinders waren zeike nat van onder. Ik heb toen er 4 nieuwe bougies ingezet en de bobine vervangen met een NGK bobine. De auto startte nog steeds niet, en daarop heb ik weer de oude krukas sensor erin gezet. Na een aantal keer proberen sprong de auto toch aan. Hierna heb ik meer als een maand probleemloos met de auto gereden, bijna 1000km. Altijd gestart in 1 keer.

Gister wil ik naar mijn werk vertrekken en ik start de auto en hij valt weer uit. Daarna niet meer aan te krijgen. Ander vervoer gepakt naar het werk en bij thuis komst weer geprobeerd, auto valt direct uit na starten en start daarna weer. Het vervangen van de bobine heeft vorige keer het probleem opgelost. Ook heb ik de bougies eruit gehaald en deze zijn NIET zeike nat zoals de vorige keer. Wellicht was de auto toen "verzopen" door het vele starten en niet aanslaan?

Mijn conclusie is dat de bobine alweer stuk is. Maar hoe? Is het dan toch de krukas sensor die stuk is? Kan het iets anders zijn? Er zijn geen foutcodes meer gevonden tijdens uitlezen.

jasper95

Geplaatst door jasper95 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daewoo Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (2375) PRO, 9 maanden geleden

Gaat je startonderbreker er wel af ?
Dit geeft hetzelfde storingsbeeld.
Reservesleutel al geprobeert ?

jasper95 (0), 8 maanden geleden

Sorry voor de late reactie.
Ondertussen weer een bobine verder en nu ben ik ook het denken aan de startonderbreker.
Soms rijd ik 3 weken zonder problemen en dan begint het van voor af aan.

Bijvoorbeeld; Na 3 weken begint hij weer uit te vallen bij de eerste start. De eerste paar keren kan ik vaak de auto wel de 2e of 3e keer starten en dan loopt hij. Na een aantal dagen valt hij een aantal keer uit en is hij niet meer aan te krijgen. Wanneer ik dan de auto uitlees en de error codes wis, dan start de auto weer en kan ik weer een aantal weken probleem loos rijden.

Wanneer ik de auto uitlees dan zijn er geen storings codes.

Denkt u nog steeds aan de startonderbreker? Of toch iets anders?
Wat zou ik kunnen doen om erachter te komen of het de startonderbreker is?

kaleido 1 (2375) PRO, 8 maanden geleden

Ik lees wat tegenstrijdigheden.
Je leest errorcodes die je dan wist welke zijn dat ?
Vervolgens schrijf je dat er GEEN codes zijn ????

jasper95 (0), 8 maanden geleden

Er zijn ook geen codes.
Maar op de een of andere manier, start de auto weer na het wissen van de codes via het uitlees apparaat ( ondanks dat er geen codes zijn, in ieder geval niets dat mijn apparaat kan zien ).
Dit is nu al 3 keer zo geweest. De eerste keer toen ik de krukas sensor vervangen heb, startte de auto nog steeds niet. Toen ben ik gaan zoeken en las ik ergens dat je na het vervangen van zo een sensor de computer soort van moet resetten door middel van de codes te wissen. Toen ik dit deed, sprong de auto meteen aan. In eerste instantie dacht ik dus dat die sensor het probleem was. Het is me opgevallen dat nu al 3-4 keer de auto weer probleemloos start voor enige tijd na het wissen van storingen ( ondanks dat ze er niet zijn). Het is vreemd allemaal. Ik vind het een leuke mooie auto maar heb ondertussen wel spijt van mijn aankoop zou je kunnen zeggen. Ondertussen heb ik er al zo veel geld ingestopt, dat ik hem ook niet weg wil doen. Hij moet het toch gewoon normaal kunnen doen?

kaleido 1 (2375) PRO, 8 maanden geleden

Anders toch eens naar een goede universele garage en met betere apparatuur uitlezen , is vaak op de langere termijn goedkoper dan maar blijven proberen met vanalles en nog wat te vervangen.

  Ze kunnen niets vinden in de garage tijdens het uitlezen.
  Ik had aangegeven de startonderbreker te verdenken maar zelf zeiden ze dat hij dan helemaal niks zou doen. Dus ook niet starten en dan uitvallen. Verder gaven ze aan dat het een naald in een hooiberg zoeken wordt.
  Enkele dagen geleden stopt ook de verlichting ermee. De dashboardverlichting, achterlichten, kentekenverlichting, stadslichten etc werken niet. Remlichten, grootlicht, knipperlicht etc werkt wel nog. Alle zekeringen zijn nog goed en ik kan het probleem niet vinden.
  Wat me hier opviel toen ik de startonderbreker zekering eruit haalde, is dat de auto precies hetzelfde deed als wanneer hij niet wilt starten; starten en uitvallen, daarna niet meer starten.
  Ik zit echt een beetje met de handen in het haar bij wijze van spreken. - jasper95 (0), 7 maanden geleden
  Vergeten te vermelden dat ik dan toch ook weer de startonderbreker verdenk. Zou het met elkaar te maken kunnen hebben? - jasper95 (0), 7 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daewoo Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.