Daihatsu Applause: aanslaan na vervanging koppakking

Bouwjaar: 1994

Ik heb mijn applause voorzien van een nieuwe koppakking.
Nadat alles weer aangebracht is heb ik de motor proberen te starten, maar dat lukt niet. Hij draait rond en vonkt.
Zelf heb ik het idee dat er geen benzine door de injectoren wordt ingespoten. Moet hier iets ontlucht worden? En hoe?
Voordat de reparatie startte de auto goed en is lopen de garage in gegaan. Wie heeft er een tip? Bvd.

g.c.deruiter

Geplaatst door g.c.deruiter (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

etienne2952 (0), 18 jaar geleden

hallo gert heb je de bougiekabels in de goede volgorde aangesloten

g.c.deruiter (0), 18 jaar geleden

De bougiekabels zitten goed aangesloten. Dit is met de nummers op kabels en rotorkap goed te controleren. Het startprobleem heb ik ook voorgelegd bij een garage die met Daihatsu bekend is. Als verdachte werd de temperatuursensor genoemd van het motormagenement. Welke weerstandwaarde moet deze sensor hebben en kun je hem tijdelijk uitschakelen of overbruggen?

g.c.deruiter (0), 18 jaar geleden

Bij het monteren was de timing van nokkenas t.o.v. krukas niet goed. Te lage compressie zodat de motor niet startte. Nadat de timing goed was is sloeg de auto direct aan. Temperatuursensor was inmiddels vervangen, want deze bleek bij meting kapot te zijn. Wat mij opviel is dat bij het losmaken van de stekker van de sensor de motor zowel blijft lopen als kan starten.

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

ja dat klopt gaat dan een waarde van warme motor aan nemen zal dan koud waarschijnlijk slecht starten en/of blijven lopen.
groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.