Daihatsu Applause Forum

Zoek & filter binnen 221.187 topics
129 topics gevonden | Pagina 1 van 6

Daihatsu Applause

De Daihatsu Applause is een compacte sedan die werd geproduceerd van 1989 tot 2000. Het was een van de eerste modellen die werd ontworpen door Daihatsu met als doel een auto te produceren die aan de Europese normen voldeed. Het ontwerp van de Applause was dan ook opvallend anders dan dat van andere Daihatsu-modellen.

De eerste generatie van de Applause werd aangedreven door een 1.6 liter motor met 4 cilinders en leverde 90 pk. Het model werd in 1997 opnieuw ontworpen en kreeg toen een meer gestroomlijnde carrosserie. In 1998 werd het model uitgerust met een 1.6 liter motor met variabele kleptiming (VVT) wat zorgde voor een verbeterde brandstofefficiëntie en prestaties.

De Applause was verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waaronder de Fiore, XE, XL, SL en GTi. Het model werd geproduceerd in Japan en werd geëxporteerd naar verschillende landen over de hele wereld, waaronder Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. In totaal zijn er ongeveer 500.000 exemplaren van de Applause geproduceerd.