Daihatsu Applause: airco

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo heb een vraag als ik de airco aan zet danhoor je de pomp magneet aan klikken maar klikt ook gelijk weer uit de koelfin doet dat ook een keer of 3 of 4 en dan blijft hij ingeschakeld en werkt ie als elke airco hoort te doen tijdje draaien dan weer stoppen weet iemand wat dit kan zij kachel weerstand is vervangen ze waren de stekker van airco verget er weer op te zetten.
De katalysater is ook opnieuw gevuld die zit dicht bij de airco pomp zit daar ook een stekker van de airco die meschien niet goed vast zit of denk ik nu te ver hoor het graag

ron10325

Geplaatst door ron10325 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 9 jaar geleden

Dat aan en uit schakelen van de magneetkoppeling is dat inschakelen dan uitschakelen en uit blijven voor een langere tijd , of is de tijd van in en uitschakelen in een regelmaat?
Lijkt zo op het eerste gezicht , op een koudemiddel te kort.
De dikke zuigleiding die onder de motorkap uit je schutbord komt , wat voor temperatuur heeft deze als de airco aan staat ?

ron10325 (0), 9 jaar geleden

Hoi kaledo bij inschakelen airco gaat de koppeling 3 a4 keer in en uit koppelen de koelfin doet dat ook daarna draait ie goed leiding word koud maar ook niet ijskoud maar gisterenavond was het ook niet zo warm

kaleido 1 (1805) PRO, 9 jaar geleden

Het lijkt toch op een koudemiddel tekort.
Om dit uit te sluiten , systeem leeg laten halen , wegen wat er uit is gekomen , afpersen en lekzoeken afhankelijk van wat er uit is gehaald qua gewicht, repareren indien van toepassing , filter/droger vervangen , vacumeren en op juiste gewicht afvullen.
Simpel meten en op de gok wat bijvullen werkt niet.

ron10325 (0), 9 jaar geleden

Kaleido ga ikook maar doen kan nergens terug vinden of ie een airco beurt heeft gehad dus ga dat binnenkort regelen bedankt ieder geval

ron10325 (0), 9 jaar geleden

Hallo airco weer goed zat nog maar 200 gram in vandaar dat in en uit schakelen dus probleem opgelost

kaleido 1 (1805) PRO, 9 jaar geleden

Opgelost is een groot woord , bij verlies is er meestal een lekkage , de tijd zal uitwijzen of hij op lange termijn blijft werken.
Neem aan dat het systeem niet afgeperst en op lekkage is gecontroleerd ?

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

TS zegt probleem opgelost...

kaleido 1 (1805) PRO, 9 jaar geleden

Prima

ron10325 (0), 9 jaar geleden

Ja dat is allemaal wel gebeurd maar zou het niet kunnen dat hij nooit airco onderhoud heeft gehad heb er een uit draai van gehad.
alleen vullen zou ik nooit doen want dan weet je inderdaad niet of er lekage is kaleido

kaleido 1 (1805) PRO, 9 jaar geleden

Is inderdaad een mogelijkheid.
Maar de juiste weg lijkt me bewandeld , het was goed bedoeld , meestal wordt er alleen maar gevuld en vervolgens staat de vraag er over een tijdje weer op.

ron10325 (0), 9 jaar geleden

Precies kaleido heb je advies op gevolgd

kaleido 1 (1805) PRO, 9 jaar geleden

Hou je hoofd koel zou ik zeggen , kan nu weer.

ron10325 (0), 9 jaar geleden

Ha ha ja scheeld een boel hoor brrrrrrrr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.