Daihatsu SIRION: Auto komt niet op snelheid

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: EJ, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 41

Ik heb een daihatsu sirion m100 1.0 i 56 pk welke niet harder dan 100 - 120 km/ uur haalt. Ik heb de bougies vervangen echter het probleem blijft, de auto loopt goed stationair, klimt goed in toeren. Motor is bij optrekken wat stuiterig, maar dat was voorheen ook al ( hoort denk ik bij zo'n driepitter.) . Nu overweeg ik om een bobine te vervangen, echter ben ik hier niet van overtuigd dat dit het probleem is. Wie weet wat de oplossing voor dit probleem kan zijn.

Hildo

Geplaatst door Hildo , lid sinds 4 jaar geleden

5 Reacties

oldford PRO, 4 jaar geleden

Controleer de uitlaat eens of deze niet (gedeeltelijk) verstopt zit.
Rammelt de katalysator? Dan zit het binnenwerk los en kan de uitlaat blokkeren. Dat is dan wel een gevolg van een andere storing.

tips PRO, 4 jaar geleden

Is er een fout code aanwezig? E.v.t. uitlezen.

Hildo, 4 jaar geleden

@oldford, de uitlaat heb ik onlangs geheel vervangen, er rammelt verder ook niets.
@tips, ik heb de auto nog niet laten uitlezen op een mogelijke foutcode. Er branden overigens geen lampjes van storing in het motormanagement.

Hildo, 4 jaar geleden

Probleem zat idd in de bobine, deze vervangen incl de bougies.

TaurusNL, 1 week geleden

als de bobine kennelijk niet goed was, hoe zat het dan met het opladen van de accu?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.