Daihatsu Cuore: Bezinemeter Cuore kapot?

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: L201

Ik heb een Cuore TX uit '91. Daar zit volgens het boekje een 32 liter benzinetank in. Maar mijn benzinemeter staat al naar 350 km op de E. Dan ga ik maar tanken want het is niet goed door te rijden totdat hij totaal leeg is met een katalysator. Maar bij het tanken krijg ik er maar 20 liter in, ik heb hem zelfs helemaal gevuld tot de rand. Is mijn benzinemeter kapot of is dit normaal dat wanneer hij op de E staat er nog zo’n 12 liter in zit? Wat zijn jullie ervaringen/oplossingen?

riezzzie

Geplaatst door riezzzie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

CrazyA (0), 16 jaar geleden

Mijn '90 Cuore heeft ook een onbetrouwbare meter. Eerste 100km lijkt de meter wat langzamer te dalen, bovendien heb ik met koude motor minder brandstof dan na 10 minuten rijden. Ik zou adviseren de dagteller te gebruiken. 20 liter voor 350 km is keurig, rij rustig door tot 450 (desnoods met reservetankje achterin voor als het tankje toch kleiner blijkt. In mijn '90-er zit overigens een kleinere tank, 25 liter. Als ik ga tanken moet er meestal 17-19 liter in, maar ik tank dan ook als 't mij handig uit komt (ik weet dat ik 's ochtends vaak geen zin heb om te tanken, of gewoon geen tijd).

Vullen tot het randje van de vulopening kon wel eens zinloos zijn. Ik heb 't idee dat als ik 'm té vol tank het via de ontluchting eruit gewerkt wordt. Dus da's zonde van de (op dit moment nog veel te dure) brandstof.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.