Daihatsu Charade: Charade krijgt geen diesel

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1000cc

Vandaag heb ik de koppelingsplaat van de Charade van mijn vrouw vervangen. Dat is allemal goed verlopen.

Daarna wilde ik de auto starten. Hij sloeg wel aan, maar sloeg ook gelijk weer af. Ik heb niets anders gedaan dan alleen met de koppelingsplaat bezig zijn.

Naar mijn idee was het een branstofprobleem. Ik heb geprobeerd via het filter te ontluchten via het pompje, maar er kwam geen diesel. Hierop ben ik bij de tank begonnen; heb daar het slangetje losgehaald en daar liep de diesel gewoon uit. Inmiddels had ik het slangetje aan de filterkant losgehaald en doorgeblazen met lucht, geen verstopping. Bij vervanging van het branstoffilter komt er altijd meteen diesel bij het ontluchten.

Ik heb het idee dat dit toeval is en niets te maken heeft met het vervangen van de koppelingsplaat. Overigens heb ik die plaat al eens eerder vervangen.

Heeft er iemand een idee wat dit zou kunnen zijn en kan mij misschien op weg helpen?

Bij voorbaat dank voor jullie hulp.

Henry Danse

Geplaatst door Henry Danse (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

massastrip aan de motor vergeten weer vast te maken ??????

Groeten marcel

Henry Danse (0), 15 jaar geleden

[quote=hellbat]massastrip aan de motor vergeten weer vast te maken ??????

Groeten marcel[/quote]
Bedankt voor de hulp, maar hierboven heb ik beschreven wat er gebeurd is. Hij startte, hij sloeg aan, maar stopte daarna. Dit doet hij niet zonder massastrip ;-). En het ontluchten van het filter staat los van deze massastrip. Er kwam bij het "pompen" op het filter geen diesel.

Vandaag ga ik even een nieuw filter vullen met diesel en dat monteren en dan kijken wat er gebeurd.

Henry Danse (0), 15 jaar geleden

Inmiddels heb ik van zo'n zelfde Charade die ik nog heb het filter (incl. pompje) overgebouwd en daarmee liep hij meteen. Ik kon ook diesel "oppompen". Daarna heb ik weer het oorspronkelijke filter met pomp gemonteerd en daarmee kreeg ik ook diesel "opgepompt" en liep hij ook weer.

Toen begon me iets te dagen. Waarschijnlijk is het een slangetje geweest waar wat valse lucht werd aangezogen. Bij het overbouwen heb ik het aanvoerslangetje goed op de aansluiting van het pompje geduwd, dus moet het dat hoogstwaarschijnlijk geweest zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.