Daihatsu Charade: aandrijfashoes vervangen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i 16v

hallo,

de hoes van de aandrijfas links aan de wielkant heeft een scheur. wat is bij een charade de gemakkelijkste manier om deze te vervangen? moet ik heel de as uitbouwen en de homokineet er af halen of een universele hoes er met een kegel overheen trekken? weet niet of de homokineet er gemakkelijk af gaat.

groet

Iltis183

Geplaatst door Iltis183 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Henry Danse (0), 15 jaar geleden

Ik heb het bij mijn Charade (diesel 1991) in de loop der jaren diverse malen gedaan en is goed te doen.

Homokineet loshalen en een universele ashoes er over schuiven. Ik gebruik hiervoor het bovenste deel van een Pepsi fles (je hebt hiervoor ook originele "kegels"). Deze goed inwrijven met olie en de ashoes binnenste buiten draaien en er dan overheen schuiven. Je denkt dat het kleine gat van de as er niet over kan, maar het kan wel degelijk. Je moet er een beetje handigheid in krijgen. Als de hoes er over is hem weer terugdraaien en vastzetten.

Als het onduidelijk is of je wilt meer weten, merk ik het wel.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.