Daihatsu Sirion: Daihatsu Sirion 2 1.3 Sport Knakt met sturen naar links en recht

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Als ik met de auto rijd en deze is koud is alles oké. Als ik 5 km heb gereden dan knakt het stuur als ik van 12:00uur stand naar 11:00uur of naar 13:00uur draai. Verder geen geluiden of zo.
Reactie armpjes voor vervangen, alles nagekeken, geen veer gebroken, geen slechte schokbrekers, rubbers allen in orde, Geen speling op Fusees, geen speling op spoorstangeiden ( stuurkogels ). Auto heeft nu net 49.000km gereden, dus dat is ook zeer weinig.
Geen speling op het stuur. Als ik de wagen stil zet en de motor uit en kleine bewegingen aan het stuur draai beweegt alles direct mee. Auto rijd mooi rechtuit ook met remmen geen afwijkingen. Er zijn geen beschadigingen aanwezig aan de onderzijde van de auto.

Tja, dan sta ik voor een raadsel. Je voelt het knakken aan de vloer bestuurderskant en in het stuurwiel.

Wie weet raad? Moet er iets gesmeerd worden of zo?? Of zou er toch iets stuk zijn, wat ik dan niet zie op de brug.

Alvast vriendelijk bedankt voor alle input.

Zloband

Geplaatst door Zloband (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Sirion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Zloband (0), 9 jaar geleden

Opgelost. Bovenste kruikoppeling van de stuurkolom iets speling.
deze worden dan beide, de 2e preventief, vervangen. Speling is erg klein En nog geen afkeur. Toch om erger te voorkomen wordt dit toch vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion of stel zelf een nieuwe vraag.