Daihatsu cuore: distributie

Bouwjaar: 1993

Ik heb een cuore uit 1993 met 101000 km . Ik kan in het boekje niets vinden over de distributie snaar (levensduur) . Gewoonlijk moet je ze per 100000 km vervangen . Ook zou ik graag willen weten of het moeilijk is deze te vervangen , hij zit nogal dicht tegen het spatscherm en ik las bij een andere vraag dat het beter is om de motor er uit te halen . Zijn er truukjes om hem te vervangen zonder al te veel werk??.

niksnut

Geplaatst door niksnut (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

renzo9608 (0), 19 jaar geleden

Wat ook een optie is, is om de motor steun aan de diss kant los te halen en dan de motor dmv een garage krik of motortakel ff wat schuin te trekken /tillen zodat je wat makkelijker erbij kan.
Als het een duizend is moet je eerst ff de poelie van je waterpomp eraf halen voor dat je de distributiekap eraf kan halen.
Die poelie zit als het goed is met 4 kleine m6 boutjes vast en als je die als eerste los draait met de riem er nog om dan houd de riem hem nog vast. Die v-snaar zit ook om je dynamo heen dus die ff laten zitten als je die boutjes losdraait.
Suc6
Oja de diss riem moet volgens mijn dealer elke 80000 of 3 jaar vervangen worden bij de Daihatsu

niksnut (0), 19 jaar geleden

bedankt Renzo. het is een 850 maar ik denk dat het zo wel moet lukken .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.