Daihatsu Cuore: DOT3 of DOT4

Bouwjaar: 1994

Kan ik zomaar DOT4 remvloeistof gebruiken in mijn Cuore?

Volgens het boekje moet het DOT3 zijn, maar ik weet niet wat er nu in zit.

Dus zijn mijn leidingen geschikt voor DOT4 en kan ik DOT4 zomaar mengen met DOT3 (als dat er misschien nog inzit).

Ivo1

Geplaatst door Ivo1 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Heeft met het kookpunt te maken. DOT4 ipv DOT4 mag wel, andersom niet. DOT4 heeft hoger koopunt, in jou geval dus hooguit een verbetering.
DOT5 daarentegen mag met geen van beide gemengd worden, is synthetisch.

Ivo1 (0), 18 jaar geleden

yes, ik was er inmiddels achter, bedankt :-)

Gisteren een monteur gesproken die zei dat je met zo'n oud Cuoretje maar beter NIET de remvloeistof kon vervangen. Dat gaf vaak meer poblemen dan het voordelen had. Had het over vuil wat loskomt en de boel gaat verstoppen en extra slijtage...

Klinkt een beetje als borrelpraat???

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja zeker borrelpraat, verversen is heel belangrijk aangezien het kookpunt van de vloeistof daalt naarmate deze ouder wordt. Verversen dmv doorpompen kan problemen met de hoofdremcilinder geven, gebruik je een apparaat, dan gaat het probleemloos. Zeker verversen dus!

Ivo1 (0), 18 jaar geleden

wauter, nu wil ik het graag zelf doen, dus ik moet er gewoon voor zorgen dat ik het rempedaal niet te ver intrap om de hoofdremcylinder (zuigertje dan) te ontzien, of .... ?

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Hangt van de leeftijd af, hoe ouder de auto des te eerder je problemen kan verwachten. Ver intrappen is nodig, anders pomp je nauwelijks. Kan hooguit zeggen: voorzchtig pompen, dan is de kans op problemen weer kleiner.

Ivo1 (0), 18 jaar geleden

Bedankt Wauter. Ik ga zelf ff een apparaat knutselen om de remolie te verversen (van een plantenspuit enzo). Dan hoe ik niet op het pedaal te stampen :-)

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Knutselen? mjah, misschien beter dan doorpompen. Pas wel op dat je geen lucht in het systeem krijgt (sponzig pedaal, zeer slechte remwerking) en let op dat je niet op de lak morst. Remvloeistof tast de lak aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.