Daihatsu Charade: Eigenwijze drie

Bouwjaar: 1999

Bij bovenstaande auto het volgende probleem. Bij terugschakelen naar de derde versnelling wil hij soms niet in de derde versnelling. Even voor de duidelijkheid, hij wordt wel netjes teruggeschakeld, dus niet bij 140km/h! Maar soms schakelt hij ook wel terug als het bekende mes in de zachte boter, perfect dus. De koppeling grijpt netjes aan, de vrije slag is goed en hij komt ook netjes vrij (geen krakende achteruit of iets dergelijks). De versnellingsbakolie heb ik vernieuwd, maar zonder resultaat. Ik kan me haast niet voorstellen dat er nu al een kapotte synchromesh in zit (km. stand 63.000 echte kilometers). Wie heeft er een idee of helpt me op weg. Alvast bedankt voor het meedenken.

maikel6834

Geplaatst door maikel6834 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Butsman (0), 19 jaar geleden

Heb je het kunnen oplossen? Ik heb het probleem ook soms met een Cahrade...

maikel6834 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het lijkt alsof het met de nieuwe olie steeds beter gaat. Of het probleem daadwerkelijk is opgelost, dat is nog even de vraag. Ik hou je op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.