Daihatsu Feroza: erg warm boven de 100 km per uur

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

halo, ik heb al meerdere warmte problemen op deze site gelezen, maar zie de mijne er nog niet echt in terug.
als ik bijvoorbeeld een uur lang ga touren, met als maximale snelheid rond de 80 a 85 km per uur blijft de temperatuur keurig in het midden staan.
echter, als ik de snelweg opga, en ga 100 of harder rijden, zie ik de temperatuur snel oplopen. dit gaat door tot aan het maximale!
is dit ook een reactie op een gedeeltelijk verstopte radiateur? zo ja, kun je dat doorspoelen ergens mee of reinigen? wie helpt mij uit de brand? heb volgende week vakantie en zou dan graag een beetje door de ardennen gaan krauten met het wagentje. bij voorbaat bedankt

Rock

Geplaatst door Rock (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Feroza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

radiateur
thermostaaat gaat niet geheel open
waterpomp
te weinig koelmiddel

Santa (0), 16 jaar geleden

Koelvloeistof wel op peil?

Olie wel op peil?

Fan slaat wel aan?

Rock (0), 16 jaar geleden

koelvloeistof is op peil, olie is op peil, fan draaid gewoon mee, waterpomp lijkt het normaal te doen, als ik de dop van de radiateur eraf draai zie ik stroming in de radiateur.
of de thermostaat geheel open gaat heb ik nog niet gecheckt, zal ik zeker gaan doen.
ben inmiddels ook op allerlei andere sites gaan zoeken. ik heb er ook gelezen dat een ander die het probleem had zijn koelsysteem heeft gereinigd met Radiator Flush van wyns, of met Bar,s Nural, ik ga dit ook zeker proberen. alvast bedankt voor de reacties, en ik houd jullie op de hoogte van resultaten

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Spoelen met gewoon huishoudsoda gaat ook prima, kost minder ook.

Verdunnen met water buiten de auto soda oplossen in warm water en systeem vullen, even rijden, of laten circuleren en weer aftappen, spoelen en vullen met koelvloeistof.

Eerst inderdaad thermostaat controleren/vervangen, maar gezien de leeftijd van de auto zal het best mogelijk zijn dat het systeem wat verstopt zit.

Rock (0), 16 jaar geleden

oke, dan de sodapot aanvallen, haha, si makkelijker ook, staat thuis in het keuekenkastje, en ik denk dat ik de thermostaat sowieso maar vervang, kan nooit veel kosten.

Santa (0), 16 jaar geleden

Lijkt me een goed voornemen!

Rock (0), 16 jaar geleden

nou, denk het euvel al gevonden te hebben. naar mijn idee zit er een lek in de koppakking. als ik goed ruik boven mijn koelresservoir, ruik ik uitlaatgassen. ook is de thermostaat door de vorrige eigenaar verwijderd. dus de hele boel staat continu open.
heb er dus wat meer werk aan. ik laat voor de zekerheid eerst mijn radiateur even na snuffelen in de garage voordat ik ga sleutelen.
in ieder geval alvast bedankt voor de reacties.

Santa (0), 16 jaar geleden

Ja, denk dan dat je idd op het goede spoor zit!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Feroza of stel zelf een nieuwe vraag.