Daihatsu Feroza: enorm olieverbruik

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16i

Heb onlangs koppakking vervangen, kop laten vlakken, afpersen en kleppen laten inslijpen en klephoedjes vervangen. Toch verbruikt hij 1 l olie op 100km en bouwd hij bij hoog toerental druk op zodat de bougiekabels omhoogkomen. ook hoor ik water borrelen als de motor goed warm is. Toch start hij onmiddelijk, bolt hij als een klokje,is de temp ok en heb ik geen water bij de olie en omgekeerd. Iemand een idee wat de oorzaak is en hoe te herstellen?
Alvast bedankt.

Geplaatst door

ravatar (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

1 liter op 100 km???

Dan heb je een stevige blauwe pluim rook achter de auto....
Nog steeds koppakking (weer) stuk, of scheur in het blok...

Trek de bougies er maar eens uit, zullen mooi zwart zijn 1 of meer.

Of de olie moet via een scheur buiten het blok om weglopen,..

Cor1822 0
badge

16 jaar

Bedankt cor,
inderdaad, bougies mooi zwart, blauwe rookpluim valt nog mee maar de bestuurders achter mij hebben allemaal een zakdoek voor de mond dus volgens mij ruik je het wel een beetje :-).
Probleem is dat ikni goe weet wat doen, weer koppakking vervangen lijkt me zinloos, nieuwe motor dan maar ? maar waar vind ik een goede motor ? is de prijs haalbaar of koop ik best gewoon een andere feroza, maar is die motor dan wel goed? Je ziet het ik ben er nog niet uit.

ravatar 0

16 jaar

Als de kop is afgeperst en in orde was, dan lijkt het meer op een scheur in het blok...
Probeer eens te informeren wat een onderblok kost of een compleet blok op de sloop.

Een 2e hands andere feroza is ook altijd weer een gok, zeker met zo'n leeftijd.

Moeilijke beslissing... een en ander hangt af van de toestand van je huidige auto om daar toch een ander blok in te zetten.

Cor1822 0
badge

16 jaar

blokken zijn naar mijn weten best sterk dus zal denk ik geen scheur in zitten,denk eerder dat je olieschraapveren op zijn

horst 0
badge

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Feroza of stel zelf een nieuwe vraag.