Daihatsu Charade: Klikken van richtingaanwijzer hendel

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Ik heb mijn stuur vervangen (origineel 3-spaaks i.p.v origineel 2-spaaks). Met veel moeite het stuur los gekregen en het nieuwe stuur gemonteerd.

Nu doet zich het volgende voor: bij het gebruik van de richtingaanwijzer naar rechts (bij echt een bocht nemen) 'tikt' de hendel een beetje. Je hoort bij het sturen dan steeds tik-tik-tik (afkomstig van de richtingaanwijzer). De hendel beweegt daarbij ook iets.

Bij het naar links sturen met richtingaanwijzer naar links is dit niet het geval.

Aangezien ik de auto pas net heb en eigenlijk maar een paar uur met het 2-spaaks stuurtje heb gereden, heb ik geen idee of dit al was. Ik ben bang dat ik misschien iets stuk heb gemaakt bij het demonteren/monteren van het stuur (ging nogal moeilijk los).

Overigens werkt de richtingaanwijzer verder wel naar behoren.

Misschien beetje een 'pietlutige' vraag, maar ben erg blij met mijn auto en vind het gewoon niet fijn als het niet helemaal 100% is.

Het betreft een Charade uit eind '96 (met de smile).

Misschien kan iemand bevestigen of dit normaal is?

rutger85

Geplaatst door rutger85 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

driver3 (0), 15 jaar geleden

dat tikken is van de palletjes die in je stuurt of richtinaanwijser zit die er voor zort dat hij ook terug gaat indien dat moet zowel voor links als rechts dus ik denk dat de schijf in het andere stuur niet goed gemonteert zit

rutger85 (0), 15 jaar geleden

Vandaag stuur weer gedemonteerd en gemonteerd. Alles ziet er netjes en normaal uit. Naarmate het warmer wordt in de auto komt het geluid pas.

De richtingaanwijzer werkt gewoon goed, slaat ook netjes terug bij afslaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.