Daihatsu Charade: Koeling Charade

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Ik heb een Charade uit 1990. Een paar weken geleden merkte ik in de file dat erstoom onder de kap vandaan kwam en dat de temp. opliep. Met de kachel op de hoogste stand kon ik de temp terugbrengen. Later bleek de radiateur lek. Na enige tijd regelmatig de koelvloeistof te hebben bijgeviuld heb ik de radiateur vervangen. Nu blijft de temp. oplopen en zakt deze bij een vol ingeschakelde kachel en aanjager. Er zit geen sludge bij mij olie en er zit ook geen olie in mijn koelvloeistof.
Wat kan het zijn? Een kapotte waterpomp of is de thermostaat kapot. Waar zit de thermostaat?

Loekoeboeng

Geplaatst door Loekoeboeng (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Tinus11474 (0), 16 jaar geleden

thermostaat - koppakking - gescheurde cilinderkop .
heb je nu ook koelvloeistof verlies ?
zou er niet te lang mee doorrijden , kan de schade groter maken.

gr. Tinus

Loekoeboeng (0), 16 jaar geleden

Zoals het nu is gooit hij er iets aan vloeistof uit via het expansievat. De meter gaat tot net iets over het midden. Dan zet ik de kachel vol aan en dan zie je hem zakken naar net iets onder het midden. Na de rit is de bovenste slang echt loeiheeten de onderste nog gewoon koud. Er is is geen olie waarneembaar in het expansievat of in de radiateur. Ook is er geen sludge te zien in de olie.
Is he tnie ttoch de thermostaatdie de geest gegeven heeft? Waar vind ik die thermostaat?

Loekoeboeng (0), 16 jaar geleden

Er is kennelijk een wonder gebeurd. Ik heb de motor enige tijd stilstaand laten lopen tot de vin aansprong. Deze werkte goed. Vervolgens heb ik meerdere keren in alle pijpen geknepen en na verloop van enige tijd werd de onderste pijp ook warm. Ik ben toen weer gaan rijden en over een afstand van 50 km. bleef de temp. meter onder de helft...... Probleem opgelost of maak ik mezelf gek?

Tinus11474 (0), 16 jaar geleden

meschien wel een hardnekkige luchtbel in het systeem, of vuil (verstopping)
ik hoop voor jou dat het probleem opgelost is en blijft.

gr. Tinus

u-l-f-t (0), 15 jaar geleden

Hoi heb je niet toevallig de radiateur dicht zitten je zei dat je hem had vervangen maar dan wel een nieuwe of 1 van de sloop? mvg Gerrit

Loekoeboeng (0), 15 jaar geleden

Ik heb hem vervangen door een nieuwe.............

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.