Daihatsu Feroza 1993: Koplampen doen het niet

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 70

Hallo allemaal,

Wij hebben een probleem met onze Daihatsu Feroza uit 1993. Vrij plotseling doet zowel het dimlicht als het grootlicht het niet meer. Stadslicht doet het wel.

Zekeringen (in de zekeringkast onder het dashboard) zijn goed. Ook ligt het niet aan de schakelaar; er loopt stroom door de zekering wanneer lampen aangezet worden en niet wanneer deze uit staan. De lampjes zelf zijn ook nog goed.

Heeft iemand een idee wat het wel kan zijn? Misschien iets met een relais? Hoe zou ik dat moeten controleren en waar is/zijn de relais voor de koplampen in een Daihatsu Feroza?

P.S.
Sinds de koplampen niet meer werken lijkt de accu van de auto ook veel sneller leeg te lopen. Na 1 tot 2 dagen stilstaan met koud weer start de auto al niet meer.

Alvast bedankt!

Louis

Louisssss

Geplaatst door Louisssss (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Feroza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 1 jaar geleden

Denk toch aan je schakelaar. Dat er stroom door de zekering loopt zegt niet zoveel want hij is niet belast als er geen lamp brandt. Je moet op de schakelaar meten en eventueel op de draad vanaf de schakelaar naar de lampen een proeflamp zetten.
PS De lampen zijn wel gecheckt???

Beunhaas (510) PRO, 1 jaar geleden

Als er geen dim- of grootlichtrelais is, moet het eigenlijk wel die schakelaar zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Feroza of stel zelf een nieuwe vraag.