Daihatsu Charade: motor afgeslagen start wel slaat niet aan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 13inj. 16v

Motor is afgeslagen. Start wel maar slaat niet aan, geen enkel plofje. Voordat de motor afsloeg brandde af en toe het controlelampje van de brandstofinspuiting bij hoger toerental. Benzineslang na filter losgehaald komt niets uit. Bougie eruit gehaald om vonk te controlen ook niets. Brandstofpomp reageert niet als je contact aanzet. Alle relais onder de motorkap in zekeringkast uitgewisseld met andere Charade. Alle zekeringen gecontroleerd, ontsteking gewisseld en benzinepomp vervangen allemaal zonder enig resultaat. Spanning gemeten op stekker bij benzinepomp,niets. Ik weet niet meer wat ik verder kan doen.

Johancharade

Geplaatst door Johancharade (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Heeft de motor een controlelampje? Gaat dat branden als je het contact aan zet?
Zo ja, dan lijkt het op de BDP-gver (krukaspositie sensor). Doormeten met een scope of voltmeter op stand duty cycle. Krijg je signaal tijdens starten?
Zo nee, dan relais en zekeringen controleren.

Johancharade (0), 14 jaar geleden

Probleem is opgelost. Na overleg met dealermonteur kwam ik te weten dat er geen BDP gever op deze charade zit maar een Halgever in de ontstekeing, deze was al vervangen dus dat was het ook niet. Toen ik hem vertelde dat de vorige eigenaar de koppakking vervangen had, kwam hij met de suggestie om naar de massa aansluiting achterop de cilinderkop te kijken. Die zit als je voor de auto staat rechts achter op de kop. Twee bruine draadjes met een oogje en een moertje erop. Luchtfilterhuis weggehaald en daar was de oorzaak inderdaad, moertje zat los.
Vast gedraaid, starten en lopen. Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.