Daihatsu Move: Motor levert geen vemogen / houdt in / wordt erg warm

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 850

Onze Move van 1998 loopt sinds enkele maanden niet goed, de motor houdt in als je probeert te versnellen, komt heel traag op gang.
Daarbij wordt de motor heel warm, zelfs na een korte rit, de wijzer van de temperatuurmeter blijft echter wel netjes in het midden van de schaal staan.

Bij de Daihatsu specialist weet men echter niet wat er aan de auto mankeert, men heeft de katalysator gecontroleert en de brandstoffilter bij de motor.
Het vermoeden is dat er iets in de brandstof toevoer vanuit de benzinetank mankeert, maar weet dat niet zeker.

Is er iemand die een vergelijkbaar probleem heeft met een Move of Cuore met dezelfde 850cc motor met injectiesysteem.

verseveld

Geplaatst door verseveld (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Move? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

verseveld (0), 17 jaar geleden

Probleem met Move is eindelijk opgelost, het blijkt dat de ontsteking niet meer op tijd stond.
Mogelijke oorzaak van het probleem is een losgelopen bout van de krukaspolie na het vervangen van de distributieriem 2 jaar geleden bij de dealer, hierdoor is er speling ontstaan op de krukaspolie en heeft de distibutieriem de ontsteking van tijd gezet.
Na afstellen van ontsteking en vastzetten van de krukaspolie loopt de auto weer naar behoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Move of stel zelf een nieuwe vraag.