Daihatsu Gran Move: Motor trekt niet op... sissend geluid onder de motor kap

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Hallo Allen,

Ben nieuw op dit forum.
Heb een probleem met mijn Gran Move uit 1997.
Een tijdje terug begon mijn startmotor problemen te geven, bij het willen starten enkel een tik maar verder niks, na dit meerdere malen te herhalen pakte de startmotor op en starte de auto toch noch.

vorige week kwam er nog een probleem bij namelijk inhouden op de snelweg. als ik 120 reed voelde ik dat de motor in hield en als ik dan gas gaf ging hij niet harder dan ik reed, maar hij ging ook niet terug in de snelheid. dus ik dacht. Ontstekingsprobleem.

Ben ik naar de garage geweest om de startmotor te laten reviseren, dus starten doet hij prima, echter kon de garage zo gauw niet vinden waardoor de auto inhield. echter heb ik gister de auto opgehaald en bij het wegrijden bij de garage voelde ik het al. een motor die niet genoeg vermogen heeft. maar goed ik moest naar mijn werk dus toch maar verder gaan. na mijn werk reed ik weg en voelde ik hetzelfde als bij de garage, een langzaam optrekkende auto. dus ik dacht, nou snel naar huis en morgen naar de garage. echter toen ik voor het 1e stoplicht stond trok mijn auto helemaal niet meer op kon gas geven wat ik wou, de toeren gingen wel om hoog maar als ik de koppeling dan loslaat komt hij amper vooruit. als ik eenmaal iets verder ben pakt hij weer op en gaat weer stotterend en stotend vooruit. niet echt een veilige manier van rijden dus. want ik ben constant met gas en koppeling aan het spelen om maar een beetje de snelheid te halen die nodig is.

Bij het 2e stoplicht wederom hetzelfde verhaal dus ik dacht... stoppen en de ANWB bellen. Na een half uurtje wachten kwam de ANWB, de man dacht eerst dat het aan de koppeling lag maar kon mij gelukkig melden dat dit niet het probleem was. maar dat er waarschijnlijk valse lucht aangetrokken werd, dus de man opent de motorkap kijkt eronder en zegt, Ik hoor een sissend geluidje dus waarschijnlijk is dat het probleem inderdaad, de man heeft een half uur aan allerlei slangetjes gepriegeld en met een of ander vloeistof lopen spuiten maar kon het probleem zo gauw niet vinden, hij wou mij in eerste instantie niet eens verder laten rijden.

Weet iemand waar ik ongeveer moet gaan zoeken voor dit probleem? En klopt het dat het sissend geluidje onder de motorkap inderdaad niet hoort?

Baggerrijder

Geplaatst door Baggerrijder (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Gran Move? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Baggerrijder (0), 9 jaar geleden

Ik heb nog even zelf gezocht en weet nu waar het sissend geluid vandaan komt.

Daar namelijk. Het is niet de slang maar kan het zijn dat het zwarte dopje die daar zit lekt of niet goed functioneert?

iemand enig idee?

kaleido 1 (1845) PRO, 9 jaar geleden

Daar zit de slang van de carterventilatie aangesloten en wordt er dus aan gezogen door in het inlaatspruitstuk heersende onderdruk/vacuum.
pakkingring mischien lek.

harnak (0), 9 jaar geleden

Katalisator niet verstopt?

Baggerrijder (0), 9 jaar geleden

Auto is gister naar een garage geweest deze heeft alles schoon gemaakt etc maar dit heeft geen oplossing gegeven. hij kon deze fijne geld trekkende auto niet zelf uitlezen vanwege een afwijkend diagnose stekkertje. dit moest gebeuren bij de daihatsu dealer melde hij mij. echter vraagt deze dealer na navraag alleen al 100 euro uitlees geld... :| nu heb ik zelf nog even doorgezocht op google en nog een aantal opties gevonden die het zouden kunnen zijn. namelijk:

Zoals Harnak zei Katalysator.
Luchtmassa meter. (echter kan ik dit in de onderdelen shops niet vinden dus vraag mijzelf af of de gran move hier wel over beschikt)
of de Lambda Sonde.

Zijn dit dingen die ik zelf kan controleren? zo heb ik gelezen dat je de stekker van de lambda sonde los kan trekken waardoor de motor op nood gaat lopen en hij hierdoor ondanks hoog benzine verbruik wel goed gaat lopen?

Highway (145) PRO, 9 jaar geleden

Ik zou toch maar even die 100 euro of meer uit geven. Je hebt zelf een sis gehoord en gevonden. Dat geeft hoogstwaarschijnlijk ook je motorprobleem en je kunt wel van alles gaan vervangen of los trekken waar door je door het bomen het bos niet meer ziet.

Heb je al gegoogle op Daihatsu nijmegen? Ik vond een garage in Weurt met Daihatshu ervaring.

ferluci (0), 9 jaar geleden

klinkt misschien duf, maar maak dat slangetje eens gewoon los bij het klepdeksel en rij dan een eindje. dop de slang wel af om het vacuüm bij inlaat niet te verstoren. we horen wel van je of dit wat uitmaakt.

Baggerrijder (0), 9 jaar geleden

even een update, zelfs de dealer kon de auto niet meer uitlezen... kortom diagnose stekkertje in deze auto is waardeloos geworden.

Echter heb ik de oorzaak zelf al gevonden... want hij loopt weer als een zonnetje, echter maakt hij wel wat lawaai bij het optrekken. kortom kapotte kat.

weet nog niet zeker of ik deze ga vervangen. aangezien de prijs hiervoor al 350 euro is zonder montage, of jullie misschien een goedkoper idee...

Hij moet helaas wel door de keuring binnenkort :(

harnak (0), 9 jaar geleden

had 11 juli al de kat aangegeven.
zet de kat op onderdelenlijn en wacht de reactie af van diverse demontage bedrijven succes.

Baggerrijder (0), 9 jaar geleden

[quote=harnak]had 11 juli al de kat aangegeven.
zet de kat op onderdelenlijn en wacht de reactie af van diverse demontage bedrijven succes.[/quote]
Dat klopt inderdaad harnak, maar had eigenlijk verwacht dat een garage dit ook wel gecontroleerd zou hebben... En al helemaal als je met de auto naar 3 verschillende garages bent geweest :S

Bij mijn vorige auto waren het de bobines maar toen wisten de garage wel de kat ten onrechte aan te wijzen als oorzaak :S

Maargoed bedank voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Gran Move of stel zelf een nieuwe vraag.