Daihatsu Terios: Motorcontrole lampje en co veel te hoog!

Bouwjaar: 2001

Bij deze auto gaat motorcontrolelampje branden, auto ff OBD uitgelezen en blijkt dat de eerste lambdasensor verkeerd signaal geeft, signaal blijft staan op ong 0.005 v. Lambda sensor vervangen, auto gereset, maar na een tijdje gaat hij weer branden. Net weer een nieuwe ingedaan, auto gereset signaal eerst goed mooi pendelen, en dan in 1 keer vliegt de sensor terug naar 0.005v en co loopt weer hoog op. Weet iemand misschien wat dit kan zijn... P.s. koelvloeistof temp is ook goed. Alvast bedankt!

Roy10511

Geplaatst door Roy10511 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Terios? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

webro (0) PRO, 19 jaar geleden

temp sensor de gemeten temp komt overheen met het meetwaarde blok
de 2e lambdasonde werking ook goed moet eigenlijk niets aangeven al de kat goed is
is de kat verstopt 2e lambda sonde reargeerd regeld de eeste af en zot motor in nood loop
controleer de kat of deze niet verstopt zit en de 2e lambda sonde

gr paul

leo6532 (0), 19 jaar geleden

weet je ook welke foutcode het is er is nl een service bullitin over geweest laat het me even weten en ik kijk even voor je

Roy10511 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nou, wat de codes waren weet ik niet meer maar wel wat ze betekenen o2 sensor bank 1 sensor 1 en dat deze te traag werkte!
Na nogmaal alles te hebben nagemeten en een nieuwe sensor gemonteerd te hebben geen meer met gehad! Pendelde nu perfect. We wachten af. Alvast bedankt voor jullie reactie, ps ben wel benieuw wat in het service bullitin staat ik hoor het wel.!
Gr Roy.

stefan visser (0), 19 jaar geleden

is je kat niet stuk?? gebuurt nog al is

Roy10511 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nou inmiddels nogmaals complete reset uitgevoerd en opnieuw ingeleerd! Het is nog steeds goed! Iedereen bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Terios of stel zelf een nieuwe vraag.