Daihatsu Feroza: Olie in radiateur en olie uit de uitlaat

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 i

Hallo
We hebben heeft een feroza uit 1993

maar nu komt er olie in de radiateur auto doet het gewoon af en toe gaat het motor management lampje branden ook verliest hij olie via de uitlaat
hij is hiervoor al bij een garage geweest maar die konden niets vinden.
motor start en loopt goed.

gr.

Brutus63

Geplaatst door Brutus63 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Feroza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Bij een automaat wordt soms de ATF gekoeld met behulp van een warmtewisselaar in de radiateur. Daar kan bij een lek ATF in de koelvloeistof komen.

In elk ander geval moet de orzaak van het lek gezocht worden in de kwaliteit van de bevestiging van de cilinderkop pakking . Er loopt een olie kanaal van het blok de naar de cilinderkop. op dat kanaal staat soms een druk van meer dan 6 bar. In de omgeving van dat kanaal zijn ook verbindingen tussen kop en blok waardoor koelvloeistof circuleert. Als de koppakking ter plaatse niet afdicht zal de olie via het lek in het koelsysteem komen. Meestal zal ook aan de buitenkant van de scheiding kop/blok ook wat olie naar buiten komen. Als de kop verwijderd is moet er goed worden gekeken waarom de lekkage is ontstaan. En daar moeten, naast het monteren van een nieuwe pakking, passende maatregelen voor worden genomen...

Brutus63 (0), 10 jaar geleden

Dank je Cor word een hele klus dus bedankt ga er mee aan de gang bij het af halen van het inlaat spruitstuk lag er olie in het inlaat van de 1 ste zuiger er zat een scheur in.
Hierop hebben we een ander motor blok er in gezet alles aangesloten maar nu krijgen we geen stroom op het contact alle zekeringen zijn goeds accu is vol.
verlichting werkt claxson werkt maar alles dat via het contact loop doet het niet. op de hoofd zekering staat ook geen stroom.
wie weet hier aan de hand is.
alvast bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Feroza of stel zelf een nieuwe vraag.