Daihatsu Applause: Olie verbuik na vervangen koppakking 6 lt op 600 km!!!

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 EFI

Ik heb de koppakking van mijn Applause laten vervangen bij een garage, ook de distibutieriem en iets van lagers zijn direct vervangen. Dure operatie maar dan is ie ook weer goed, dacht ik. Dus niet.

Nadat hij uit de garage kwam niets aan de hand eerste twee, drie dagen wel ene aparte 'verbandde'geur na het rijden. Ik dacht dat dat normaal was. Na vier dagen en ongeveer 300 km rijden ging het olie lampje weer ging branden. Direct 1 liter erin laten zakken en 's avonds brandde hij weer. Nu 3 liter bijgevuld, de volgende dag olie gepeilt en weer leeg. Geen olie onder de auto en ook geen druppels of zo te zien. De auto rookte wel heel erg, en was ook zwart aan de achterkant. De 'koude' start lijkt ook minder goed, iets wat nog nooit een probleem is geweest.

Terug naar de garage gegaan, gevraagt of de kop wel gevlakt was voor het vervangen van de pakking, nee dus! Ik weet niet of dit iets uitmaakt maar toch....

Volgens de garage is er niets aan de hand, ja hij rookt wel ja.......inderdaad. Ze hebben korreltjes of zo iets in de olie gedaan en nieuwe olie erin weer 5 lt. Als dit niet helpt is de zuigerveer kapot en de zuigers enz. aldus de garage.

De auto rookt dus ontzettend en verbuikt absurd veel olie. Verder rijdt hij prima maar lijkt wel slechter te starten als ie koud is. Ook had ik het idee dat hij iets happerde alsof hij trekkracht miste toen ik de tunnel uit reed.

Graag jullie advies..

Hallo-Moppie

Geplaatst door Hallo-Moppie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hennep (0), 15 jaar geleden

kun je zien of er een nieuwe pakking tussen zit ? om te zien of ze er wat aan gedaan hebben . Hij is gewoon zo lek als een zeef . en als er iets aan de zuigers mankeerd dan hoor je het wel ( een soort rammel geluid metaalachtig ) . Laat het eens controleren bij een andere vertrouwde garage .

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is de koppakking vernieuwd omdat de motor oververhit is geweest?


Hans

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

geen kop vlakken
dus geen klepseals
verder ook niet gekeken als de neus lang is(zelfs een lange is dan te kort)
ofwel
(als t gedaan is)koppakking ertussen
euris vangen en probleem is voord e client
effe (lijkt t wat) korrels???????? erin en verse olie
en op..............
fijne garage die nergens op let

Hallo-Moppie (0), 15 jaar geleden

De kopppakking is vervangen omdat de moter heet werd (drie-kwart metertje) maar geen witte rook of zo iets uit de uitlaat. Thermostaat vervangen maar dat was het probleem niet. Volgens de garage was het dus de koppakking.
Ik heb deze auto 4 jaar nooit een motorisch probleem mee gehad. Dus ik dacht oke dat zal dan wel kloppen toch?

Ik kom al ruim 10 jaar bij deze garage nooit eerder een probleem gehad met een reparatie.

Hallo-Moppie (0), 15 jaar geleden

Heb de auto inmiddels bij de garage neergezet, die zegt dat de koppakking goed is en de motor vervangen moet worden omdat hij heet is geweest??? kan dat ?

Hallo-Moppie (0), 15 jaar geleden

kosten ruim 500 euro voor mij dan dus!

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja dat kan vandaar mijn vraag in #3 dat hadden ze bij de eerste reparatie ook al kunnen constateren.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.