Daihatsu Gran Move: Olielampje brand

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 16v

Hallo profs en sleutelaars,
Ik heb een probleem dat blijft terug keren. Na het verwijderen van black sludge bleef olielampje opeens branden. Had wel na het reinigen olie en filter 2x vervangen. Ook de oliedruk schakelaar is vervangen. Lampje ging steeds aan als motor op temperatuur is. Na een motorspoeling met flush en vervangen van olie en filter leek probleem opgelost. Nu een paar dagen verder brand het lampje opnieuw. Motor had problemen met stationair lopen en sloeg regelmatig af bij gas terug nemen in eenn bocht en bij stoppen. Na kleppenstellen, verdeelkap, bougies, vervangen en reiniging motor liep hij hoorbaar beter en slaat niet meer af loopt ook regelmgatiger stationair na genoemde acties. Bij aanschaf 6 maanden geleden was verteld dat auto pas een service beurt had ondergaan. Nu waren bougies duidelijk versleten en verdeelkap had scheuren en oxidatie daarom deze dus ook vervangen.
Wat kan nu nog het branden van olie lampje veroorzaken.

Als vast bedankt voor het meedenken. August.

Renault Aukie

Geplaatst door Renault Aukie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Gran Move? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1795) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou beginnen met het mechanisch meten van de oliedruk om zeker te zijn dat er voldoende oliedruk aanwezig is , anders is er kans op grote motorschade.

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Brand het olielampje dan continue of alleen bij stationnair draaien.
Of gaat het lampje branden omdat het stationnaire toerental te ver zakt.

Renault Aukie (0), 8 jaar geleden

Hallo heren, bedankt voor het snel reageren. Lampje is op dit moment weer uit. ik wacht het nog even af. Het lampje brandde overigens tijdens het rijden dus niet bij stationair draaien, want dan is vaak het toerental te laag.

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Als de lamp tijdens het rijden aan gaat, heb je een groot probleem.
Dat de lamp nu niet aan gaat wil niet zeggen dat de oliedruk goed is, alleen maar dat deze niet zo laag is dat de lamp aan gaat.
Als je niet oppast vallen er vanzelf wat lagers uit het blok.
Ik zou niet wachten met het laten meten van de oliedruk.

firedriver (65), 8 jaar geleden

Inderdaad oldford

Renault Aukie (0), 8 jaar geleden

Geen brandend lampje meer auto rijd nu prima. Geen rare geluiden. Stationair loopt hij regelmatig.

Bedankt voor het meedenken. En de adviezen.

August

Pouwels (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou even 't carterpannetje er onderuit halen en aanzuigzeef controleren, wil bij sommige Daihatsu's wel eens dichtslibben.

Renault Aukie (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor de tip.
Auto gaat binnen kort op de brug ivm lekkage neem dat dan gelijk mee. August.

Renault Aukie (0), 8 jaar geleden

Bedankt Eric voor de tip.

Probleem was inderdaad een grotendeels dicht geslibde zeef en er lag ook aardig wat vuilresten in de carterpan. Nadat alles is gereinigd probleem helemaal verdwenen.
Allemaal bedankt voor het meedenken.

August.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Gran Move of stel zelf een nieuwe vraag.