Daihatsu Charade: Ontstekings tijdstip

Bouwjaar: 1992

Beste Mensen,

Wie kan mij vertellen hoe ik mijn ontsteking kan afstellen. Vooral de afstelgegevens. Ik heb wel het apperatuur ervoor. Het gaat om een charade 3 cil. uit 1992.

Alvast bedankt,

Nick

CheNick

Geplaatst door CheNick (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

richard9681 (0), 19 jaar geleden

Hij moet 10 graden voor het bovenste dode punt staan, er zitten merktekens op.
Let wel ff op want je moet tijdelijk een draadje leggen tussen de T aansluiting van de driepolige teststekker en massa.
Dit is een los stekkertje die in de kabelboom hangt ergens bij de accu in de buurt. Drie aansluitingen in de vorm van een driehoek. Bij eentje staat een T en er zit ook een massa pennetje bij.

hoogfrequent (0), 19 jaar geleden

Volgens de gegevens van ATH zijn er 2 stuks 3-cilinder benzinemotoren met carburateur en conventionele ontsteking (contactpunten). De CB-23 en CB-61 (met turbo). Waarschijnlijk heb je de CB-23 en deze heeft 5 graden +/- 2 graden vooronsteking bij 850RPM. Stel met behulp van stroboscoop de merktekens tegenover elkaar door verdraaien stroomverdeler. Gebruik voor de flits de cilinder aan de dynamokant. Maak wel de onderdrukslang van de vacuuumvervroeging (tijdelijk) los en dop deze af. Het door richard genoemde kortsluiten van de steker en genoemde gegevens zijn juist maar gelden voor de CB-80 motor (3 cilinder met inspuiting en elektronisch gestuurde ontsteking).

richard9681 (0), 19 jaar geleden

Hi Richard
Bedankt voor je aanvulling, ik heb de CB23 niet genoemd omdat die volgens mijn gegevens maar tot '91 gebruikt is, maar je weet het inderdaad nooit.

Butsman (0), 18 jaar geleden

De CB23 is ook wel in '92 verkocht. het is inderdaad 5 graden voor het BDP. Het merkteken is vaak verroest, zoek het op door het kijkgat en doe er bv. een druppel typ-ex op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.