Daihatsu Valéra: Remvloeistofwaarschuwing bij (hard) remmen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 SXI

Een paar dagen geleden heb ik flink moeten remmen op de autosnelweg (verkeer stond ineens stil). Toen ik het rempedaal hard intrapte ging op een gegeven moment het waarschuwingslampje voor de remvloeistof branden, maar ging gelijk daarna weer uit.

Sinds dat moment doet mijn Daihatsu dat steeds bij hard remmen -> lampje gaat branden (tijdens het remmen) en gelijk daarna weer uit. Het remvloeistofniveau heb ik gecontroleerd en staat netjes tussen de Min- en Max. Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Alvast bedankt.

SMAP

Geplaatst door SMAP (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Valera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Santa (0), 15 jaar geleden

Bijvullen tot MAX en dan zal het probleem wel over zijn.
Kan zijn dat je door het remmen de remvloeistof naar VOREN verplaatst en dat daardoor de verklikkerschakelaar "denkt" dat er te weinig remvloeistof in je potje zit en dus het lampje even gaat branden.
Zodra de vloeistof weer horizontaal is gaat het lampje weer uit.

Wel zo handig om EERST even je remblokken/remvoeringen te controleren op hun dikte.

SMAP (0), 15 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie.

Nu ben ik dus op zoek gegaan naar remvloeistof, maar men blijkt tegenwoordig alleen nog maar dot 4 remvloeistof te verkopen, terwijl er dot 3-vloeistof in mijn Daihatsu moet.... Nu heb ik gelezen dat je dot 3 en dot 4 niet moet mengen, en dat dot 4 slecht is voor bepaalde rubbers......

Dan maar weer langs de garage.......

kleijn (0), 15 jaar geleden

kijk gelijk even naar
of je vlottertje in de dop niet blijft hangen.
voor mij kun je ze allebei gebruiken .
wat de rem vloistof betreft.

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Dot 4 is een kwaliteitsverbetering t.o.v. dot 3.
Kan m.i. gewoon gebruikt worden.

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

In principe verdwijnt remvloeistof niet, alleen als je een lekkage hebt. Het nivo kan wel zakken, maar dat komt dan voornamelijk omdat je remmen slijten en daardoor gaan je remcilinders verder uit.

DUS !!!! zoals Santa zegt : Wel zo handig om EERST even je remblokken/remvoeringen te controleren op hun dikte.
en dus ook controleren op lekkage. Mocht alles wel goed zijn en je moet naar de garage, laat ze dan ook de kwaliteit van de remvloeistof meten. Remvloeistof neemt water op uit de lucht en geadviseerd wordt om de vloeistof iedere 2 jaar te vervangen en dan zou bijvullen zonde zijn.

Hans4040 (315) PRO, 15 jaar geleden

[quote=E.T.Wiersum]Dot 4 is een kwaliteitsverbetering t.o.v. dot 3.
Kan m.i. gewoon gebruikt worden.[/quote]
Klopt helemaal, DOT 3 en 4 zijn mengbaar, maar DOT 5 mag er absoluut niet in.

SMAP (0), 15 jaar geleden

Heren,

Nog bedankt voor jullie reacties. Auto is vandaag in de garage geweest en men kon niets vinden -> remvloeistof is (een beetje) bijgevuld en het 'probleem' is verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Valera of stel zelf een nieuwe vraag.