Daihatsu Gran Move 2001: Stabilisatorstang los maken

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: HD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 67

in de doorlopende saga van vervangen carter-pakkingen en nog wat meer problemen stuit ik nu op het volgende probleem
om het carter met pakkingen en vloeibare pakking probleemloos terug te zetten, zou ik de stabilisatorstang dubbelzijdig of enkelzijdig los moeten halen om het katalysator deel van de uitlaat te verwijderen/opzij te duwen. die katalysator zal ik überhaupt wel eraf moeten halen, want misschien kapot en daarvoor moet de stabilisatorstang toch ook los.
Moet ik daartoe de auto op 4 bokken zetten of is 2 bokken aan de voorkant genoeg?
en is die stabilisatorstang enkelzijdig los te halen, zonder schade of verlopen van uitlijning e.d., om die uitlaat er onderuit te halen??
iemand een idee?
de carter heb ik er met draaien en een beetje wrikken onder uit weten te krijgen, maar als ik die terug moet zetten op dezelfde manier dan liggen de 2 pakkingen er af en is de vloeibare pasta uitgesmeerd.

Jacques Willemen

Geplaatst door Jacques Willemen (275) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Gran Move? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door

1 maand geleden - Beunhaas

Ik ken die auto verder niet, maar stabilisatorstangen en -onderdelen ervan zijn altijd los te halen zonder consequenties voor uitlijning, sporing e.d.
Het enige wat zo'n stang doet is dat inveren aan 1 kant de andere kant ook naar boven pusht zodat de auto minder overhangt.

  oke, bedankt
  en als die alleen op 2 bokken voor onder chassis omhoog staat, doet ook niets verwringen aan bijv motorophanging?
  Ik vraag dit omdat de duitse handleiding die ik heb, een plaatje laat zien waarbij de auto op 4 assteunen/bokken staat om alleen de voorste veren en schokbrekers te vervangen. - Jacques Willemen (275), 1 maand geleden

1 maand geleden - Jacques Willemen

oke, bedankt
en als die alleen op 2 bokken voor onder chassis omhoog staat, doet ook niets verwringen aan bijv motorophanging?
Ik vraag dit omdat de duitse handleiding die ik heb, een plaatje laat zien waarbij de auto op 4 assteunen/bokken staat om alleen de voorste veren en schokbrekers te vervangen.

  zojuist een bout van die stabilisatorstang lam gedraaid, dus ik ben wel klaar met die auto.
  ik ga de sloop bellen en dan gaat die afgevoerd worden
  bedankt voor alle reacties op alle problemen met deze auto - Jacques Willemen (275), 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Gran Move of stel zelf een nieuwe vraag.