Daihatsu Gran Move 2001: Onderste Motorsteun

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: handgeschakeld, Motorcode: HD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 67

Om de carterpan te verwijderen om de pakkingen een beetje fatsoenlijk te wisselen en terug te plaatsen, moet ik de onderste motorsteunbalk, dat is een balk die in de lengte onder de motor loopt, verwijderen. Die is voor met 2 en achter met 1 grote bouten bevestigd. Op 1/4 van achter zit nog een boutje dwars door deze steun en aan de andere kant bevestigd aan een beugel van nog een rond rubber ongeveer diameter 7-8 cm. Ik krijg met geen mogelijkheid de steunbalk van dat boutje afgetrokken.
Iemand enig idee wat ik fout doe?
Een Duitse werkplaatshandleiding die ik heb, stelt dat je de motor in een bepaalde richting moet trekken zodat die steun van dat ene boutje afvalt. Maar als die steun is losgedraaid op de drie andere punten hangt die balk al geheel vrij en zou dus zo van het boutje moeten afvallen. Niet dus!!
Ik begin het idee te krijgen dat het boutje vastzit aan de beugel met die ronde rubber en als geheel in de balksteun zit gedraaid op een schroefdraad getapt in deze balk. Bladzijde EM 105 Duitse werkplaatshandleiding.
Ik heb geprobeerd de moeren en bout waar mee die ronde rubber vastzit in zijn beugel, los te draaien, maar helaas knoervast ook na behandeling met kruipolie.. De voorste rubber in zijn beugel kwam zonder moeite los.

JacquesWIllemen

Geplaatst door JacquesWIllemen (80) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Gran Move? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 2 maanden geleden

Foto

JacquesWIllemen (80), 2 maanden geleden

zie bijlage

JacquesWIllemen (80), 2 maanden geleden

hopelijk nu wel foto's te zien

kaleido 1 (1425) PRO, 2 maanden geleden

Via you tube uploaden.

    inmiddels de foto's geplaatst
    maar nog steeds niet die onderste motorsteunbalk van dat beruchte boutje
    maar om dit gedeelte over te slaan, kan ik van die carterpan zo de bouten/moeren losdraaien? ik zie dat een deel // een soort van ""flap"" van de versnellingsbak over een deel van de carterpan zit en het lijkt er op dat de bouten daarvan door de carterpan gaan.
    als ik de 2 pakkingen van die carterpan vervang en op de vlakke delen ervan vloeibare pakking spuit, kan ik die carterpan zo weer plaatsen? in de duitse handleiding die ik heb lijkt het er op dat je de hele motor er uit moet halen om die pakkingen te vervangen; wel heel erg onzinnige reparatiemethode voor zoiets simpels - JacquesWIllemen (80), 2 weken geleden

JacquesWIllemen (80), 1 maand geleden

schema

JacquesWIllemen (80), 1 maand geleden

kkkkkk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Gran Move of stel zelf een nieuwe vraag.