Daihatsu Gran Move 1.6 gx 2001: dashbord verlichting

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: hdep, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 97

hoeveel watt mag de dashbordverlichting/instrumentenpaneelverlichting, die van achteren in schijnt, zijn van dit model auto? Er zit nu 2.1Watt in. Maar ik wilde gaan tot 3 of 5 watt.
Na demontage instrumentenpaneel/dashbord bleken er zo'n 12 lampjes te ontbreken. De verlichting van alleen de achterruitverwarming en motorblok--probleem signaallampje zijn verlicht in het plastic van het instrumentpaneel/dashbord, dus gebruiken geen lampje. Ik kan bijv niet zien of mijn koplampen werken; dus niet onderscheiden of ik stadslicht of dimlicht op heb staan, dan behalve aan de schakelaar. Groot licht doet blauw lampje oplichten.
Verder zitten er een aantal schroefjes en schroefgaatjes in het "moederboard". Zijn dat schakelingen ergens voor en waarvoor dan? Dan zitten er nog een sleufjes in dit "moederboard"; waartoe dienen die. Het lijkt er op dat als je daar iets insteekt er ook weer een verbinding ontstaat.
Ik heb een duits talige werkplaats"boek" in pdf, maar kan daar niks over dit alles iets vinden.

. . . . .
Jacques Willemen

Geplaatst door Jacques Willemen (275) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Gran Move 1.6 gx? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

8 maanden geleden - kaleido 1

Niet alles wordt gebruikt ligt er aan wat er allemaal op zit.
Waar welk schroefje of sleufje voor dient zal waarschijnlijk niemand zo weten.
Ik zou het normale wattage blijven gebruiken bij hoger wattage ontstaat er ook meer warmte en er is weinig ruimte voor warmte afvoer dus gegarandeerd schade bij hoger wattage

8 maanden geleden - Jacques Willemen

is moeilijk te zien wat er in zit, op dashbordverlichting-lampjes zelf is niets te ontwaren aan cijfers, want doorgebrand of al licht geblakerd. op de fitting staat v-2. ik heb er nu 2.1W inzitten links en die licht geblakerde rechts en er is een duidelijk verschil. maar ik neig toch naar een 3 watt, 5 watt zou denk idd te veel zijn. mijn zorg is vooral voortdurend doorbranden van zekeringen
weet absoluut niet waar elk lampgat voor dient, is nergens op internet te vinden en een dealer hier is vaak al vermoeid als ik al weer met een vraag kom.
zoals op de foto te zien van het printschema zijn er 3 stekker-openingen, waarvan er maar 2 worden gebruikt; ook weer zo'n groot veraagteken
en je kunt er niks over vinden op internet

8 maanden geleden - kaleido 1

Er wordt 1 print gemaakt voor diverse uitvoeringen bv. met of zonder toerenteller enz.
Er zullen dus stekkers en lampjes over blijven.

8 maanden geleden - Jacques Willemen

de hoofdverlichting van het dashboard opgewaardeerd tot 5 w, want dat kan makkelijk want lampjes kwamen uit interieurverlichting en de warmte kan er uit via de 12 gaatjes van de lampjes die er niet in zitten. Het zicht op de meters en tellers is verbluffend duidelijk.
Ook het lampje van de verwarmingsunit, die met die schuiven op gewaardeerd tot ruim 2 watt en ook hier zie ik nu wat ik doe, ook bij daglicht zoals vandaag bij een beetje grijze dag.
dat geldt ook voor dashboardverlichting, ik zie nu daar dat ik mijn lichten aan heb staan
of het dim- of stadslicht is nog niet, daarvoor zoek ik verder via de dealer
e.e.a. was toch te vinden in de Duitse werkplaatshandleiding die ik heb.
bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Gran Move 1.6 gx of stel zelf een nieuwe vraag.