Daihatsu Gran Move: Tikkend geluid motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 800

Hallo.

Ik heb een tikkend geluid welke lijkt op teveel klepspeling. Echter na het kleppen stellen is het geluid nog steeds aanwezig.
Als ik de vuldop op het kleppendeksel tijdens het draaien van de motor verwijder wordt het geluid niet luider. Dus dat zou dan betekenen dat het dieper zit. Nokkenaslagers? Ik noem maar wat.
Weet iemand of deze motoren een kwaaltje van iets dergelijks hebben?

Ik hoor het wel.

Groet, Okko

Okko66

Geplaatst door Okko66 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Gran Move? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat heeft de aut gelopen aan km's?
Ook de injectors hoor je in sommige gevallen luidruchtiger als anders

Okko66 (0), 17 jaar geleden

Bedankt Wauter, maar het is al opgelost.

Het betreft namelijk de auto van mijn schoonvader en door tijdgebrek van mij heeft hij hem naar een universele garage gebracht om kleppen te laten stellen, ik dacht namelijk dat dat het probleem was. nadat hij bleef tikken ben ik gisteren zelf even met de auto bezig geweest en wat blijkt, het garagebedrijf heeft dikkere voelermaten dan ik heb! De klepspeling stond veeeel te ruim. Na het stellen loopt het motortje weer snorrend zonder tikken. Van de garage moet je het maar hebben.

Okko

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

was de rekening ook dikker dan het werk
olie verv 3ltr €150
filter € 35
balanceren 10 gram 1 kilo zink

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Gran Move of stel zelf een nieuwe vraag.