Daihatsu Charade: valse lucht via olievuldop?

Bouwjaar: 1987

Bij het losnemen van de bougiekabel van de 1e cilinder (bij distributiezijde) bij draaiende motor valt het stationair toerental niet merkbaar terug. Bij de andere 2 cilinders wel. Er is wel vonk, compressie goed, kleppen gesteld dus vermoedde ik valse lucht. Er lopen verscheidene vacuum slangen maar zodra ik de vacuumslang naar de olievuldop losneem en deze afsluit reageert de motor wel op het losnemen van de 1e bougiekabel. Is er nu iets mis met de olievuldop of mist er misschien iets in devacuumslang waardoor er te veel lucht door aangezogen wordt?? Iemand hier ervaring mee?

hoogfrequent

Geplaatst door hoogfrequent (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Zegt me zo niks, maar hoe ziet de vonk eruit op die cilinder. M.a.w., hoe zijn de kabels, verdelerkap?

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Inmiddels schema van de vacuumslangen ontvangen. Hartelijk dank Jeroen! Inderdaad blijkt deze slang niet op de oliedop te horen maar op luchtfilter. Echter in het schema staat de hele oliedop niet aangegeven. Kan iemand mij zeggen waar de oliedop dan wel op aangesloten wordt? Momenteel sluit deze rechtstreeks op de linkerkant van carburateur aan (gezien vanaf voorkant auto). Overigens was ik bij Brezan om nieuwe vacuumslang te kopen. Hebben ze dit niet. Wie weet waar je dit dan wel kan kopen?

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Lasaulec o.i.d.

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Blijkt vreemd genoeg niet bij een Brezan, Betuwse autocentrale, Lasaulec etc. te koop. Dealer heeft dit echter op de rol.

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Berner Produkten BV )www.berner.nl), alleen die verkopen niet aan particulieren.

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Inmiddels loopt de motor weer goed (alle cilinders doen stationair weer mee. Vacuum aansluitingen zijn nu correct aangesloten volgens (opmerkelijk) het schema van de Australische uitvoering. De vaccum aansluiting op olievuldop is nu juist en blijkt aan zijde carburateur wel degelijk voorzien van gecalibreerde opening welke in vacuumleiding is opgenomen. Deze voorkomt dat teveel oliedampen worden afgezogen en onnodig olieverbruik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.