Daihatsu Charade: zekering van de ruitenwisser

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16v

goedemiddag heren,

ik heb een daihatsu charade 1.3 16v.
sinds 2 dagen doen mn ruitenwisser het niet meer, mn zekering was namelijk doorgebrand.
de zekering brand konstant door ook al gebruik ik de ruitenwisser niet. ik heb al 3 zekeringen geprobeerd tis een zekering met cijfer 15 erop dit heb volgens mij met de sterkte te maken of iets dergelijks.
maar waar kan het aanliggen dat hij telkens doorbrand?? ik heb al iets gelezen over een massadraad ofzo waar het aan kan liggen of het motortje.
zou iemand mij hiermee kunnen helpen?

bvd groetjes isao

als iemand nuttige tips/informatie heb mag je ook mailen. isaovandenberg@hotmail.com

ghost1987

Geplaatst door ghost1987 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter Schouten (0), 16 jaar geleden

Die 15 op de zekering houdt in dat z'n doorslagmoment ligt bij een stroom van boven de 15 Ampere. In elk geval moet je niet proberen om er een zwaardere zekering (groter getal) in te zetten want dan loop je kans op serieuze schade aan bedrading of in het uiterste geval brand door kortsluiting.
Brandt de zekering door terwijl de ruitewisserschakelaar uit staat? Dan moet je in het instructieboekje even zoeken wat er nog meer op dezelfde zekering zit, want dat is allemaal kandidaat-schuldig. Als het om de achterruitwisser gaat dan moet je het waarschijnlijk gaan zoeken in de bedrading die de klep inloopt. Zal dan wel een draad gebroken zijn die tegen het chassis aan sluiting maakt.
Het kan natuurlijk ook een kapot motortje zijn, maar da's toch een kwestie van even verder zoeken.

suc6
Peter

ghost1987 (0), 16 jaar geleden

bedankt voor je snelle reactie.
de zekering brand door als ik mn sleutel omdaai en kontakt maakt je ziet hem gelijk doorbranden zonder ook maar iets aan te zetten.
ik ga opzoek naar naar een kapotte/beschadigde kabel/draad die sluiting maakt.

Daihatsu charade (0), 14 jaar geleden

Ook ik heb een probleem met de achterruit sproeier.
Waarschijnlijk ligt het aan de pomp. Weet iemand waar ik die pomp kan vinden?

Ook heeft mijn Daihatsu charade '92 ergens een groot lek die niet te vinden is.
De vloeren zijn echt drijfnat, elkedag drogen handdoeken verwissellen heeft geen effect het blijft elke dag drijfnat. Heb nu een t-stukje tussen het slangetje van de achterruit-sproeier gezet, deze had een knik.
Ik had gehoopt dat de sproeier het nu zou doen, maar nee er komt géén water uit, je hoort hem wel werken. De watertank de was vol.
Nu vermoed ik dat de hevige lekkage door de pomp komt of dat de leiding binnenin een defect heeft.

Kan iemand mij raad geven? kan ik deze leiding zelf vervangen ( vrouw met 2 rechthanden)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.