Dodge Ram Van 2.5 CRD: ABS

Bouwjaar: 2002

Lampje van ABS is spontaan gaan branden. Aan de wielsensoren e.d. is zo niets te zien. Wellicht iemand die de meest voorkomende storingen weet. Zelf geen app. om uit te lezen.

w11884

Geplaatst door w11884 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Ram Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Je kunt met een scoop of zelfs multi-meter wel meten.Haal de stekker van de sensor en zet je multimeter op wisselspanning en meet het signaal terwijl iemand het wiel ronddraait.Doe dit bij alle 4 wielen en wellicht zie je iets afwijkends bij 1 van de 4 wielen.Kan ook vuil zijn, maar ga er vanuit dat dat gechecked is, gezien je opm dat er niets te zien was.

Succes.

Mark175 (0), 19 jaar geleden

de kans dat er een draadje van een sensor kapot is is vrij groot. dwz niet zichtbaar gebroken maar inwendig dooor het sturen. Dus bijna altijd zit het probleem voor. en idd meten is de oplossing. Je kan ook gewoon de weerstand meten dan weet je of hij onderbroken is Groetjes Mark

w11884 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb hem even uit laten lezen bij collega die in Chrysler doet. L.A. sensor defect. Schijnt regelmatig voor te komen.

Toch bedankt voor de reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.