Dodge 0: Dodge Ram 1500 binnenventilator

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: V8

Hallo,

Ik heb een probleempje. Bij het rijden stopte ineens de binnenventilator ermee. Ik heb de auto stilgezet en ik rook een "luchtje" van kortsluiting onder de motorkap. Tot mijn verbazing deed de centrale vergrendeling het ook niet.
Ik heb de binnenventilator losgehaald en de weerstand van de kachel maar ik rook niks. Onder de stuurkolom gekeken naar de centrale vergrendeling en toen rook ik ook geen kortsluitingslucht. Alles inelkaar gezet. Ik start de auto en de ventilator en centrale vergrendeling werkt weer. Ik heb de ventilator wel 20 keer aan en uit gezet maar hij bleef het doen. Ook onder het rijden. Ik ruik geen kortsluitingslucht meer.
Nu is mij gezegd dat het ook een relais kan zijn geweest wat plakt. Omdat alles werkt valt er denk ik ook niets door te meten...
Ik ga op vakantie binnen twee weken en ben bang dat straks die hele auto in de brand vliegt ( is misschien wat overdreven..:-)
Oh ja alle zekeringen waren goed. Ik heb de relais in de zekeringskast ook losgehaald en teruggezet.

Wat denken jullie ervan?

Alvast bedankt voor de opmerkingen

groet,

Marc

Dodge1500

Geplaatst door Dodge1500 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 11 jaar geleden

Waarschijnlijk een slecht contact geweest;
bij een hoge overgangsweerstand op dit contact wordt de bedrading en/of contacten warm en kan zo`n luchtje veroorzaken.
Wanneer er echt sluiting ontstaat springt de zekering.
Wat je kan doen is de aansluitingen op de kachelweerstand en de ventilator controleren op ingebrandde contacten (stekkertjes)

Succes.

mvg.
Hans

Dodge1500 (0), 11 jaar geleden

Hans,

Bedankt voor je antwoord! Als ik het goed begrijp hoef ik mij er niet zo heel druk om te maken en kan ik gewoon op vakantie. Ik zal de contacten nog nakijken.

Groet

Marc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge 0 of stel zelf een nieuwe vraag.