Dodge Ram 1500: Snelheidsmeter doet raar

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 5,7l Hemi

Een paar problemen met mijn Dodge Ram 1500 zijn ongeveer samen begonnen. Mijn snelheidsmeter gaat van 40 naar 60 miles en terug, terwijl ik ongeveer 40 miles aan het doen ben. De meter blijft niet stilstaan ook al rij ik een constante snelheid. Het lichtje van de remmen en ABS branden soms op mijn daschboard en de cruise control werkt niet meer. Volgens mij heeft het één met het ander te maken. Zou er ergens een slecht contact kunnen zijn of een sensor vuil?
Ik hoop dat iemand hier mij kan helpen.

Greetz
Wim

ozzy,1

Geplaatst door ozzy,1 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge RAM 1500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

BjornSP (0) PRO, 12 jaar geleden

Klinkt als een defecte abs sensor op het achter differentieel. Laten uitlezen bij de dealer.

ozzy,1 (0), 12 jaar geleden

Vandaag eens bellen om te laten uitlezen, ik had gehoopt dat het iets was dat ik zelf kon repareren. Bedankt voor de reactie.

ozzy,1 (0), 12 jaar geleden

Net laten uitlezen, inderdaad fouten gevonden en zijn nu gereset. Maar snelheidsmeter blijft raar doen. Er stond iets op van speedsensor dus die zal moeten vervangen worden denk ik.

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Wat BjornSP al aangeeft, heb dit met m`n eigen B1500 ook gehad. Abs sensor op achter diff wordt ook gebruikt voor snelheidssignaal en voor cruise control. Makkelijk zelf te vervangen, kostte toendertijd +/- 40 euro als ik het me goed herinner

ozzy,1 (0), 12 jaar geleden

Inderdaad Jeroen, had een ABS sensor besteld en vervangen. Probleem opgelost.
Bedankt voor jullie hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge RAM 1500 of stel zelf een nieuwe vraag.