Dodge Ram Van: Electrisch probleem na laten inbouwen radio

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD

Hallo allemaal;

Ik heb sinds kort een Dodge Ram 2.5TD,bj 2000 en heb meteen een raar probleem met de electronica.
Toe ik deze kocht was er werkelijk niks mis met deze auto, maar heb bij wel een andere radio laten inbouwen en kort daarna kreeg ik de melding "alarm set" op het daschboard te zien.
Meteen vielen ook de toerenteller, km-teller, temperatuuraanwijzing en tankmeter weg. FF daarna gingen deze weer normaal funktioneren, maar snel daarna weer niet.
Nu start de auto helemaal niet meer terwijl er spanning genoeg is.
De Wegenwacht is er bij geweest, maar ook deze kon het probleem niet vinden....hij heeft echt veel los gehad en geprobeerd, oa contactslot en diverse zekeringen, heeft ook verschillende stekkers doorverbonden, helaas geen resultaat.
Nu kan ik niks vinden over de melding -alarm set- in het instruktie boekje of wat dit inhoud.
Weet iemand wat voor een storing of probleem dit kan zijn?
Zou het iets te maken kunnen hebben met de radio-inbouw? (startonderbreking?)
( Deze auto is echt heel goed onderhouden, heeft 180000 km op de teller en heeft echt elke 10000 km een beurt gehad, dus van slecht onderhoud of zo kan haast geen srake zijn lijkt mij?)

Groetjes en alvast bedankt voor het event. antwoord

Patrick

Patrick333

Geplaatst door Patrick333 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Ram Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Denk dat er een massadraad (aansluiting) is verbrand in een stekker van het verwarmingpaneel. Komt regelmatig voor. Strip boven asbak verwijderen met de schroefjes daar achter en boven de radio 2 parkers. Dan kan het paneel los(dacht ik zo uit het hoofd) Aan de achterzijde zie je dan 2 of 3 stekkers. Bij 1 daarvan is op 1 hoek een draad erg bruin/zwart. Dat is de boosdoener dan.

Patrick333 (0), 15 jaar geleden

Thanks Moderator!!
Ga er gelijk naar kijken....je hoort t nog van me.

Bedankt voor de tip!

br0ns (0) PRO, 15 jaar geleden

Moderator heeft helemaal gelijk. Er zitten 2 stekkers op het kachelpaneel en op de ene met alles kleine draadjes er aan is als het goed is weet het bijna wel zeker de massa op de hoek de massa weg gesmolten.

Oplossing stekker weer schoonmaken en terug monteren of een hoekje van de stekker afhalen en het draad direct op het print plaatje solderen.


De auto start niet omdat het kachel paneel nu massa zoekt over de CCD bus (Oude versie van CanBus, soorte van telefoon lijn voor de onbekende) en dan zoekt hij via een andere module z'n massa en over die CCD bus lopen zo ook z'n start signalen en de signalen van het klokkenpaneel en div sensoren.

Patrick333 (0), 15 jaar geleden

YEP!! Dat was t! Bij het loshalen hoorde je gelijk de contacten inschakelen en starte de auto meteen.
Heb idd de kabel maar gelijk gesoldeerd, echter deze was niet verbrand of zo, had gewoon een slechte massa........
Thanks Moderator en BrOns, hopenlijk kan ik jullie ook eens een keer helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.