Dodge Ram Van: laag en hoog toeren

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Mijn motor blijft hangen in toeren en zakt heeel langzaam terug naar 700 RPM. Nu heb ik de stappenmotor en TPS vervangen probleem leek even verholpen te zijn maar helaas,na 15 minuten kwam het probleem weer terug maar in mindere mate. Nu heb ik de accu polen er 15 minuten van af gehad met de hoop dat de computer zich zou resetten maar denk dat het niet is gelukt. Nu heb ik de stekker van de TPS eraf liggen en nu loopt de motor een stuk lekkerder,dit is nog niet zoals het moet maar hoop dat jullie mij kunnen helpen want de stekker van de TPS zal uiteindelijk terug geplaatst moeten worden. Probleem doet zich voor op benzine en gas.

Groeten

starcraft

Geplaatst door starcraft (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Ram Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Is je map sensor wel goed ?
Gasklep schoon ?
Huis van je stappenmotor schoon ?
Hikt de auto met rijden ?

Heb je voor de rest nog klachten met rijden dan enkelt het niet terug zakken ? Maar 700 RPM is best wel laag eigenlijk.

Greetz br0ns

starcraft (0), 14 jaar geleden

Mapsensor is reeds vervangen gasklephuis is schoon gemaakt evenals de huis van de stappenmotor auto hikt soms tijdens het rijden en inderdaad de 700 rpm is te laag.

Vandaag de stekker van de TPS sensor weer angesloten bougies gereinigd en getest,sindsdien rijdt hij beter maar heb nu al twee keer een backfire gehad

Groeten

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou dan even compressie meten misschien dat er toch een klep niet goed afsluit.

Greetz br0ns

starcraft (0), 14 jaar geleden

Hey br0ns dankje voor de antwoorden

Ik ga het in het weekend eens nakijken,,zat zelf al te denken aan een nieuwe bobine en bougie kabels,begint echt irritant te worden om zo te rijden.
Maar ik houdt je op de hoogte hiervan thx

Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.